Mindler-gründer Richard Lagerqvist
Mindler-gründer Richard Lagerqvist

Digital psykologtjeneste henter 85 millioner: Får med Schibsted på laget

Nå skal svenske Mindler rekruttere flere psykologer og ta tjenesten ut i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Sveriges største digitale psykolog-tjeneste, Mindler, henter 85 millioner svenske kroner, for å kunne dekke den økte etterspørselen i Sverige, og framskynde internasjonal ekspansjon. Det melder selskapet i en pressemelding. Runden blir ledet av Ventech og Schibsted.

– Psykisk sykdom er et av de største samfunnsproblemene i vår tid, og mange sosiale trender peker dessverre på et økende behov for psykologtjenester i fremtiden. Samtidig er tilgangen til psykologer svært lav utenfor storbyene. Med digitale psykologbesøk ønsker vi å bidra til bedre og mer lik mental helse, uansett hvor du bor, sier gründer Richard Lagerqvist.

I Sverige søker for få mennesker behandling for psykisk sykdom, og de som søker hjelp gjør det ofte for sent. Derfor bestemte psykologene Rickard Färdig og Johannes Hatem seg for å starte Mindler sammen med lege Rickard Lagerqvist tidlig i 2018. Gjennom Mindlers app kan alle som lider av psykisk sykdom få støtte fra en legitim psykolog. I dag, to år senere, har Mindler 250 ansatte i Sverige og i Nederland.

Investeringsrunden ble ledet av franske Ventech, sammen med Schibsted. A-runden ble avsluttet for til sammen 85 millioner svenske kroner, med de eksisterende eierne BackInBlack, Luminar Venture og Kichi Invest også spyttet inn mer penger.

Investeringen vil bli brukt for å akselerere Mindlers ekspansjon i Europa, rekruttere flere psykologer og videreutvikle den digitale plattformen.

– Hver investerte krone gir mer tilgang til enda bedre psykisk helsevern. Vi vil nå akselerere vår innsats på enkle og smidige prosesser, nå flere pasienter og videreutvikle vår behandlingsplattform.

Investeringssjef i Schibsted Growth, Kajsa Gatenbeck sier de er overbevist om at Midler har det som trengs for å forberede den mentale helsen til pasientene.

– Med en helt digital pasientreise kan Mindler øke kvaliteten, effektiviteten og tilgjengeligheten til psykisk helsevern. Schibsteds håp er at med en tjeneste som Mindler, vil enda flere få den støtten og omsorgen de trenger, sier hun.

Powered by Labrador CMS