Hav

Disse er Vestlandets nye «Rising Star»

EcoSubsea vant kåring for 2024.

Publisert

De siste årene har det vestlandske skrogvaskeselskapet EcoSubsea vokst raskt. Tirsdag stakk de av med prisen som årets Rising Star på Vestlandet foran med-finalistene Naxys Technologies og Carrot.

– Det er en stor ære å bli anerkjent som Rising Star Vestland 2024, en prestisjetung pris med nesten 20 års historie og sterke tidligere vinnere. Vi vil takke for nominasjonen, juryen, de andre finalistene, First Tuesday, Deloitte, og ikke minst vårt fantastiske team, som strekker seg fra Austevoll og ut i verden, utbrøt Ole Christian Troland i EcoSubsea etter å ha mottatt prisen.

Rising Star er en årlig kåring i regi av Deloitte og First Tuesday. Kåringen stiller krav til blant annet omsetningsvekst, andelen lokalt eierskap, og privat kapital, og er ment som en annerkjennelse av spennende og raskt voksende gründer- og innovasjonsbedrifter på Vestlandet.

– Denne anerkjennelsen er spesielt viktig for oss som jobber med grønn teknologi i havnæringene. Den bekrefter at vårt arbeid for bærekraftige løsninger blir lagt merke til, og gir oss ekstra motivasjon til å fortsette å utvikle innovative løsninger som kan bidra til en grønnere fremtid, fortsatte Troland. 

EcoSubsea leverer en miljøvennlig skrogvasketjeneste. Med sin skrogvask hjelper selskapet kunder å både kutte CO2-utslipp og drivstoffkostnader samtidig. 

I løpet av 2024 vil de ha redusertutslippene med 400 000 tonn CO2 for sine kunder, opplyses det om i en pressemelding.

– EcoSubsea er et imponerende og innovativt vekstselskap med globale ambisjoner og potensial - deres løsning for å rengjøre skipsskrog er både bra for økonomien, miljøet og klimaet, og selskapet har gode muligheter til å bli en internasjonal vinner fra Vestlandet, sier Svein Ove Langeland fra juryen.

Graden av innovasjon vurderes av en ekstern jury, som utover Langeland (Investeringsdirektør i Momentum) har bestått av Gøril Selvik (Daglig leder av Connect Vest) og Henna Raknes (Partner hos Amp Eleven). 

– Gjennom kåringen ønsker vi å løfte frem selskaper og mennesker som tar risiko og skaper nye arbeidsplasser i regionen, sier Jon-Osvald Harila, partner i Deloitte.

Juryen begrunner valget med at vinneren i år løser et eksisterende problem i shipping på en vesentlig bedre måte. De vurderer at selskapet har et stort globalt marked, og er allerede etablert i flere land, og enda flere skal det bli. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.