Kunstig intelligens

DNV Ventures kartla over 300 AI-startups før valget falt på dansk favoritt

Sikter seg inn på marked for sikker og tillitvekkende kunstig intelligens.

Investeringsdirektør Nermina Ek og Venture-direktør Kaare Helle i DNV Ventures.
Publisert

Det danske AI-selskapet 2021.AI har hentet 28 millioner DKK (3,6 millioner euro) i en brofinansieringsrunde med deltakelse fra både DNV Ventures og eksisterende investorer.

DNV Ventures står for store deler av investeringen.

2021.AI utvikler plattformen «Grace» som fokuserer på ansvarlig AI, et område som investorer har vist mye interesse for i det siste. 

Runden skal støtte selskapet frem mot en større finansieringsrunde i første kvartal 2025. Selskapet planlegger blant annet å bruke midlene til å møte det økende behovet for etterlevelse av AI- og datareguleringer, inkludert EU AI Act. 

Partnerskapet med DNV, som er en global ekspert på risikostyring og assurance, skal bidra til å levere en omfattende løsning for AI-governance.

Venture-direktør i DNV Ventures, Kaare Helle, venter at etterspørselen av pålitelige løsninger som bygger tillit til AI øke betraktelig, spesielt i lys av EU AI Act, som trådte i kraft forrige uke. 

– Derfor er det særlig interessant at vi nå investerer i et selskap som allerede er ledende i å levere en løsning på dette. Ved å kombinere DNVs forskning på tillit til AI med 2021.AIs teknologi, sikter vi på å bygge et partnerskap som imøtekommer denne etterspørselen, sier han til Shifter.

Investeringsdirektør i DNV Ventures, Nermina Ek, legger til at det er ventet at opp til 15 prosent av alle AI-modeller er, eller kommer til å bli, implementert i kritisk infrastruktur som blant annet helse, energi og transport. 

– For å skalere AI trygt, er tillit til AI avgjørende. Vi har kartlagt over 300 ansvarlig AI selskaper, hvorav 2021.Ai er et av selskapene vi har fulgt over lengre tid. De har etablert seg som en ledende leverandør på dette feltet, og har hatt god vekst, sier hun.

Gründer og sjef i det danske selskapet, Mikael Munck er glad for å ha DNV Ventures med på laget som investor. 

– DNV er den perfekte partner for 2021.Ai, da vi har en felles interesse av å bygge tillitt til AI. Med DNVs ekspertise og nettverk vil vi være i stand til å styrke vårt produkt, sier Mikael Munck, administrerende direktør og grunnlegger av 2021.Ai. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.