resultat

Dobling for Askeladden-selskap

Rebil rapporterer om mer enn dobling av fjorårets omsetning. 

Jonathan Parr, vekstsjef i Rebil
Publisert Sist oppdatert

Askeladden-selskapet Rebil rapporterer om en omsetning på 412 millioner kroner i 2023 – opp fra 178 millioner kroner året før.  

Det rapporterer selskapet i en pressemelding onsdag. 

– Vi klarte å ta markedsandeler og vinne tillit fra kundene i et krevende bruktbilmarked med fallende priser, sier Jonathan Parr, vekstsjef og analyseansvarlig i Rebil. 

Selskapet kan for første gang også vise til lønnsom drift med et resultat på 300.000 kroner før skatt. 

Tidligere samme dag fortalte Rebil til Dagens Næringsliv at de vurderer å kjøpe opp deler av bilflåten til Fleks som nylig gikk konkurs. 

– Kjernevirksomheten vår er kjøp og salg av bruktbil, men vi klarte også å dra nytte av de mulighetene som kom innen eksport, fortsetter han. 

Ifølge selskapet sto utenlandske bilskjøpere nærmest i kø for å kjøpe norske bruktbiler i fjor. I løpet av året eksporterte Rebil nærmere 500 biler ut av landet. 

I 2024 har eksporten imidlertid stoppet opp:

– Årsaken til at det eksporteres færre biler er mye på grunn av at myndighetene avviklet en lukrativ refusjonsordning fra nyttår. Den norske kronen er fortsatt svak i et historisk perspektiv, men vi fokuserer nå på det norske markedet, utdyper Parr. 

Rebil kom i drift i oktober 2021 og etablerte seg kort tid etter på Kløfta i Ullensaker kommune. Konseptet, som springer ut av gründerstudioet Askeladden & Co, tilbyr bruktbilkunder 14 dagers åpent kjøp med bilen levert gratis hjem innen 24 timer. 

– Ideen vår er at alle skal kunne kjøpe og selge bruktbil på nett og få den raskt levert på døren, uten å være bekymret for feil og mangler. Vi har laget en rask og lettvint prosess, og som det beviselig er høy etterspørsel etter, sier Parr.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.