Erik Sletten Lie, daglig leder i Quesnay.
Erik Sletten Lie, daglig leder i Quesnay.

En startup og Sparebank1 SR-Bank danket ut DNB i konkurransen om plass i Finanstilsynets nye fintech-lab.

To av tolv søkere ble sluppet inn portene til første runde i Finanstilsynets nye lekegrind for fintech. Quesnay skal teste ny teknologi som skal bekjempe hvitvasking og terrorfinansiering.

Publisert Sist oppdatert

Etter mye om og men lanserte Finanstilsynet på tampen av fjoråret en lenge etterspurt «regulatorisk sandkasse», et konsept hvor ulike aktører kan teste ny finansteknologi på ekte kunder innenfor trygge rammer.

Nå har de første prosjektene som får ta del i ordningen blitt plukket ut. Av tolv søkere, får to slippe inn. De som nådde opp i første runde, er medstifter av akseleratoren The Factory, Quesnay, og Sparebank 1 SR-Bank.

– Med et slikt verktøy i Norge har vi nå mulighet til å få klarhet i hvilke lover og reguleringer som vil gjelde for vår nye teknologi, sier Erik Sletten Lie, daglig leder i Quesnay.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her