likestilling

Equality Check vokser – ansetter Fjong- og Too Good to Go-gründer  

Selskapet har vokst, kjørt en emisjonsrunde og hatt flere nye ansettelser denne våren, blant annet Sophie Wiik, medgründer i Vibrent (tidligere Fjong) og Too Good to Go. 

Publisert

I 2019 startet Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes Equality Check – plattformen som skal avsløre hvor likestilt, mangfoldig og inkluderende en arbeidsplass er, basert på tall fra HR og lønnssystemer, samt ansattes anonyme vurderinger. 

Selskapet hentet 13 millioner kroner fra Alliance Ventures i 2021, og nye 16 millioner fra Alliance og flere andre engleinvestorer i 2023. 

I 2022 ga Ringnes seg som fulltidsansatt og inntok rollen som ambassadør for selskapet. 

I 2023 har kostnadene økt med 36 prosent, til 16 millioner kroner, Det er hovedsakelig lønnskostnader og andre driftskostnader som driver økningen. 

Driftsunderskuddet for 2023 havnet derfor på 13,6 millioner kroner, mot 10 millioner året før. Årsresultatet havnet på minus 10 millioner takket være utsatt skattefordel på 3 millioner kroner.

Over på balansen, har gjeldsgraden (andel gjeld av totale eiendeler) mer enn doblet seg fra 18 prosent i 2022 til 39,8 prosent i 2023. Dette skyldes hovedsakelig en halvering av egenkapitalen fra 20 til 9 millioner, da gjelden ikke har endret seg stort. 

Ny forretningsmodell

Da Shifter snakket med Equality Check i 2021, hadde selskapet både en åpen plattform hvor ansatte kunne vurdere sin arbeidsplass uten invitasjon fra arbeidsgiver, og en plattform bak betalingsmur som arbeidsgiver betalte for. Da hadde de totalt 400 bedrifter på plattformene og 13.000 vurderinger fra ansatte.

Siden har de lagt ned den åpne B2C-plattformen, og satset fullt på B2B-markedet. 

Marie Louise Sunde, daglig leder i Equality Check forklarer hvorfor de bestemte seg for å rendyrke B2B-forretningsmodellen: 

– Vi erfarte at det var lettere å få tak i vurderinger fra ansatte via virksomhetene de jobbet i, og så får vi på denne måten tilgang til mer data om blant annet lønn og ledelse i de ulike bedriftene. 

I dag (sommeren 2024) har de 130 betalende bedrifter på plattformen, som favner om estimerte 100.000 ansatte i norske virksomheter. 

Prisen på Excellence begynner på 20.000 kroner i året for en bedrift på 20 ansatte, og beveger seg til omtrent 100.000 kroner ved 470 ansatte. Har bedriften flere ansatte enn dette, får man beskjed om å ta kontakt for nærmere informasjon. 

Vår og vekst

Høsten 2023 begynte ting virkelig å skje for Equality Check: De fikk endelig muligheten til å måle mer detaljerte data fra bedriftene, da de kunne begynne å samle inn ansattes vurderinger og ikke bare bruke data fra lønnssystemene. 

Utover høsten jobbet de med å forbedre product-market fit, slik at de ville være klare til å skalere på nyåret. Nå, halvveis inn i 2024, kan de se tilbake på en solid vekst i inntekter. 

– Vi har denne våren sett en 50 prosent økning i ARR siden begynnelsen av året, forteller Marie Louise Sunde, daglig leder i Equality Check. 

ARR, eller Annual Recurring Revenues, er inntekter som kommer igjen og igjen, og forventes å fortsette å komme i fremtiden. Salg av SaaS-abonnementer er et eksempel på en slik inntekt. 

I Equality Checks tilfelle, betyr det at de har klart å øke abonnementsinntjeningen med 50 prosent mellom januar og sommeren 2024. 

Selskapet har også nylig gjennomført en emisjon der de hentet nye 12 millioner kroner fra eksisterende investorer. 

Planen er å fortsette å vokse fremover. 

– Vi har et ambisiøst budsjett som skal hjelpe oss å break even ved slutten av 2025, sier Sunde.  

Utvider teamet

I tillegg til de ovennevnte nyhetene, har selskapet ansatt fire nye personer, og fått ny styreleder. 

De fire ansatte er:

1. Sophie Wiik, medgründer i Vibrent (tidligere Fjong) og Too Good To Go. 

2. Joakim Hope Soltveit, som tidligere har jobbet i Kultur- og likestillingsdepartementet. 

3. Monica Haugen, ekspert på digital markedsføring.

4. Nanette Lindrupsen, utvikler, har tidligere jobbet i Iterate

I tillegg har styret fått ny leder, nemlig Lisa Cooper fra Catalysts. Ifølge Sunde har Cooper god markedsforståelse og mye kommersiell erfaring. Hun oppgir at Equality Check har samarbeidet med Cooper allerede en stund før hun ble styreleder.  

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.