energi

Equinor Ventures investerer i fransk hydrogenselskap

Trygg transport av hydrogen har vært en utfordring for fremtidens hydrogensamfunn. Hysilabs mener de har løsningen.

Hysilab viser frem den flytende bæreren av hydrogen
Publisert

Europa fastholder på planene om å legge om til hydrogen som bærer og lager for fornybar energi.

Samtidig er behovet for muliggjørende teknologi enormt.

Det er bakgrunnen for at franske HySiLabs i dag kunngjorde en serie A-finansiering på 13 millioner euro ledet av Equinor Ventures.

Den norske investoren fikk med seg European Innovation Council Fund, EDP Ventures og PLD Automobile, og støtte fra interne investorer Kreaxi, Région Sud Investissement og CAAP Création.

Finansieringen skal støtte videre utviklingen av teknologien.

HySiLabs skal bygge en enklere og økonomisk metode for sikker transport og lagring av hydrogen. Selskapet, med base i Aix-en-Provence, Frankrike, utvikler en unik prosess for å låse hydrogenmolekyler inn i en silikabasert flytende bærer, hvor hydrogenet kan frigjøres ved behov.

HySiLabs’ patenterte teknologi skal ha potensial til å sikre trygg og økonomisk transportert og lagring av hydrogen i stor skala.

– Equinor bygger på flere tiår med energiinnovasjon og deltar i flere betydelige hydrogenprosjekter. Vi ser veldig frem til å samarbeide med HySiLabs for å støtte utviklingen deres og bringe dem til neste fase av reisen, sier Lars Klevjer, fungerende leder for Equinor Ventures.

– En hydrogenbærer som ikke krever energi for frigjøring er et veldig interessant forslag i dagens energimarked, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!