Erik Must og daglig leder i Conta, Jan-Tore Holen.
Erik Must og daglig leder i Conta, Jan-Tore Holen.

Erik Must investerer i Conta

Selskapet var ikke på jakt etter investorer, da de sa ja.

Publisert Sist oppdatert

En av Norges største investorer, Erik Must, og hans selskap Must Invest AS investerer i Conta og blir medeier.

Conta utvikler og selger tjenester innen regnskap og faktura som brukes av over 100 000 bedrifter og privatpersoner. Conta Group driver i tillegg tjenestene enkeltpersonforetak.no, starte-as.no og den elektroniske signeringstjenesten Signident.

Erik Must er en av Norges største investorer og er kjent for å kun investere i tjenester han ønsker et langsiktig samarbeid med. Must Invest AS er medeier i blant annet Kongsberg Gruppen, Borregaard, Arendals Fossekompani, forlaget Gyldendal, og har store aksjeposter i Dagens Næringsliv og Polaris Media.

Must er den første som har overbevist selskapet om å ta inn en ekstern investor.

– Vi har hatt mange friere på døren før, men vi har så langt sagt nei til typiske venturefond og andre som vil eie selskapet i fem år for så å flippe det videre, sier CEO Jan-Tore Holen til Finansavisen.

– Egentlig var vi ikke på utkikk etter investorer. Vi har klart oss veldig godt på egen hånd veldig lenge. Men vi fikk etter hvert en veldig god tone, og vi er ikke blinde for at det kan være nyttig å ha med seg folk med lang erfaring og kunnskap.

Den samlede investeringen skal ifølge avisen være på «noen titalls millioner» kroner, som gir Must en eierandel på rundt 10 prosent.

Must forteller til avisen at flere av hans selskaper har brukt fakturaprogrammet til Conta.

– Når vi skal investere i digitale tjenesteselskaper, ser vi etter flinke folk med gode ideer som står for samme verdier som oss. Jan-Tore og Conta har klare ambisjoner og konkrete planer, og har imponert oss fra første gang vi snakket med dem, sier Must.