Brødrene Peder og Theodor Remman i Boneprox da de vant pris under DNBs helsteknologikonferanse. Foto: Johannes Jakobsen
Brødrene Peder og Theodor Remman i Boneprox da de vant pris under DNBs helsteknologikonferanse. Foto: Johannes Jakobsen

Fått innpass hos over hundre tannleger: Henter 5 millioner fra svenske investorer

Helsetech-startupen BoneProx bruker tannlegene som gullgruve.

Publisert

Det melder Finansavisen.

Helse–startupen BoneProx har laget en programvare som forenkler diagnostisering av osteporose, bedre kjent som benskjørhet, i tidlig fase. Ved å analysere røntgenbilder av kjeven som man kan ta hos tannlegen, kan programvaren enkelt diagnostisere sykdommen.

– Tannlegene sitter på en gullgruve av informasjon som ikke utnyttes til sitt fulle potensial. I all hovedsak forsøker vi også å få til et bedre samarbeid mellom tannleger og leger slik at benskjørhet kan forebygges. I dag mottar kun 14 prosent av benskjørhetspasientene i Norge medisiner, sier CEO Theodor Remman til Finansavisen.

BoneProx er en familiebedrift startet av brødrene Theodor og Peder Remman. Gründerne stakk i 2017 av med seieren i DNB Nordic Healthcare Conference og fikk med seg en million til videre utvikling. Selskapet har i de siste årene fått innpass i flere tannklinikker. Ifølge Remman er det i dag over 100 tannklinikker i Sverige og Norge som har tatt i bruke Boneprox’ system.

Nå har det svenske venturekapitalfondet BackingMinds valgt å investere i Boneprox.

– Vi har finnet et selskap hvis revolusjonerende løsninger krysser et stor antall fremtidige bransjer– diagnostikk, forebyggende behandling, eldreomsorg, kvinners helse – og som også utvikler dentalteknologi globalt ved å gjøre tannleger til en viktig instans i tidlig identifisering av dagens fokesykdommer, sier Susanne Najafi,medgründer av BackingMinds til avisen.

De skal investere i to deler, og legger i første omgang 5 millioner svenske kroner i svenske Boneprox AB.

Powered by Labrador CMS