Seksjonssjef Olav Johannessen i Finanstilsynet er den som holder bankene i øret når det kommer til innføring av PSD2-regelverket.
Seksjonssjef Olav Johannessen i Finanstilsynet er den som holder bankene i øret når det kommer til innføring av PSD2-regelverket.

Finanstilsynet skjerper tonen om PSD2-tiltak

Finanstilsynet har gjennom hele PSD2-prosessen vært tilbakeholde med å offentlig dele informasjon om feil og brister i bankenes arbeid. Tirsdag publiserte tilsynet et skriv med hele syv eksempler på forhold der til bankenes løsninger ikke er i tråd med regelverket.

Publisert

– Dette er forhold vi har blitt gjort oppmerksom på, og som foretakene må få på plass. Hensikten er å gjøre alle aktørene oppmerksomme på disse, sier Olav Johannessen, seksjonssjef i Finanstilsynet, til Shifter.

Utover å gjøre både banker og tredjepartstilbydere oppmerksom på problemene som er identifisert (full oversikt nederst i saken), var dette ifølge Johannessen også en måte for tilsynet å koble disse forholdene til den nylige meldingen fra EBA, som tilsynet så langt ikke har uttalt seg om.

– Er disse syv punktene eksempler på forhold som banken fortsatt må få løst?

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her