krypto

Firis folkefinansiering nådde førti i en fei, men Thuc var ikke ferdig

Det tok kryptobørsen noen få timer fra kampanjen ble åpnet for folk flest, før runden på Dealflow var fulltegnet med 1200 investorer. Nå utvider Firi til å hente 50 millioner kroner.

Thuc Hoang i Firi.
Publisert Sist oppdatert

Allerede dagen før kampanjen ble startet hadde gründerne knust sitt eget minstemål med over ti millioner kroner, etter det som fremstår som tidenes mest massive forhåndsinteresse for et folkefinansieringsprosjekt. Da den ble åpnet for allmennheten klokken 10 onsdag formiddag, var det bare drøye fem millioner kroner å fordele frem til makstaket på 40 millioner kroner. Dette ble raskt fylt opp frem mot midnatt.

Bonusmillioner

I morgentimene torsdag var kampanjen imidlertid ikke over. Firi hadde i stedet økt taket til 50 millioner kroner.

– Etter at målet på 40 millioner ble nådd allerede 14 timer etter at allmenn tegning åpnet, valgte vi å utvide for opptil 10 millioner til og holde det åpent gjennom helgen. Alt over 40 millioner er imidlertid en bonus, og uansett har vi nå solid økonomi og tilstrekkelig med kontanter for å gjøre de investeringene som er riktig for å nå vekstmålene våre, skriver gründer Thuc Hoang til Shifter i morgentimene.

Planen er å gjøre flere ansettelser og investere i markedsføring for å ta tilsvarende posisjon i Danmark og Sverige som selskapet har i Norge i dag. På produktsiden skal Firi blant annet lansere flere titalls nye kryptovalutaer, og på den måten fortsette å ta markedsandeler fra de globale børsene.

– Det er gøy å gjøre en så vellykket folkefinansiering, og vi håper dette inspirerer flere selskaper til å vurdere denne finansieringsformen. Dette er en unik mulighet til å få med seg hundre- eller tusenvis av kunder og fans på eiersiden, noe vi ser på som en win-win. På den ene siden får Firi nye ambassadører som sprer det glade budskap. På den andre siden får mindre investorer tilgang til et unotert vekstselskap med en lovende fremtid, skriver Hoang.

1200 investorer

Shifter har tidligere fortalt om Firis tøffe kostnadskutt og hvordan det påvirket gründerne Thuc Hoang da mange av kollegene måtte gå i fjor. De siste månedene har imidlertid inntektene økt igjen - mye på grunn av et iherdig arbeid for å finne flere ben å stå på enn bare kryptotransaskjonene på Firi-børsen alene.

Omsetningen har vært på nærmere 14 millioner kroner i første kvartal i år, med et minus på 3 millioner kroner – mot 30 millioner i minus i samme periode i fjor. Til sammenligning var inntektene for hele fjoråret på under 40 millioner kroner.

Rundt 1200 investorer har gått inn i kampanjen på Dealflow så langt.

– Blir dere ikke litt stressa av å tenke på at et stort antall ihuga folkeinvestorer skal ha en mening om det dere gjør nå?

– En stor andel av disse er kunder i Firi. Vi har kommet dit vi er i dag ved å lytte til tilbakemeldinger fra kundene. Nå kommer vi til å få enda flere tilbakemeldinger, og har derfor et enda bedre grunnlag for å ta de rette valgene, mener Thuc Hoang.

– Hvordan håndtere det i praksis?

– Vi skal skape engasjement blant investorene ved å gi jevnlige oppdateringer og invitere til å stille spørsmål og dele innspill. Og så blir det opp til ledelsen, styret og de øvrige ansatte å ta de endelige beslutningene, understreker Firi-gründeren.

Øker verdivurderingen

Selskapet ble priset til 488 millioner kroner på Dealflow. Det er betydelig høyere enn for kun få måneder siden, da investor Øystein Stray Spetalen solgte seg ut, men lavere enn da Schibsted Ventures kjøpte seg inn i selskapet vinteren 2022.

Siden starten for norsk folkefinansiering, er det bare en kampanje som har vært større enn Firi, med Torghatten Aqua som hentet 80 millioner kroner tidligere i år.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!