Sensonomic-teamet. F.v. Katrine Osland Netland, Operations manager, Anders Gundersen, gründer og CEO, og Matilde Slotte, Product Manager.
Sensonomic-teamet. F.v. Katrine Osland Netland, Operations manager, Anders Gundersen, gründer og CEO, og Matilde Slotte, Product Manager.

Fotballproff og milliardær går inn i Sensonomic

Sikret vekstkapital til å utvikle produksjonsprognosener.

Publisert Sist oppdatert

Nylig skrev Shifter at det norske oppstartsselskapet Sensonomic samarbeider med den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) om et prosjekt som skal sikre lån til fattige bønder, og at selskapet var i sluttfasen av en kapitalinnhenting.

Nå er emisjonen i boks, melder Finansavisen. Det skal være snakk om 12 millioner kroner.

Fra før er blant andre Nysnø-topp Siri Kalvig eier i selskapet. Nå kommer flere profilerte skikkelser inn, melder avisen.

Blant dem er storaksjonær i Zaptec, Lars Helge Helvig, gjennom investeringsselskapet Valinor, Autostore-gründer og milliardær Jakob Hatteland, og fotballproff Morten Thorsby, som spiller for UC Sampdoria og har markert seg i klima- og miljøsaken.

Sensonomic bruker en rekke ulike datakilder, inkludert produksjonsdata fra kundene, satellittdata og værdata, til å lage prognoser på kommende avlinger og effektivisering i jordbruket.

Sensonomic skal i hovedsak bruke de friske investormidlene på å bygge effektive salgskanaler for inn mot bransjene oliven og vindruer, forteller gründer og daglig leder Anders Gundersen til Shifter.

– Vi har allerede ansatt vår første forretningsutvikler for Spania og Portugal, og Frankrike står for tur, sier han.

Nå får alle abonnenter hos Shifter+ 50% rabatt på årsabonnement på E24+. Les mer

Powered by Labrador CMS