I 2021 hadde de egentlig ingen ansatte. Riktignok var de ni gründere, men åtte av dem jobbet fulltid som konsulenter og hadde det nå kryptoselskapet som et slags hobbyprosjekt ved siden av jobb. Så eksploderte altså veksten, MiraiX ble til Firi, og hentet 60 millioner kroner i en runde der mediegiganten Schibsted ledet an.
Oppmerksomheten rundt selskapet er blitt så stor at CEO og gründer Thuc Hoang stadig blir gjenkjent og kontaktet av tilfeldige mennesker som vil diskutere kryptomarkedet med ham, når han er på vei til og fra hjemstedet Stovner med T-banen.
– Jeg kan jo ikke si noe, og har nesten sluttet å ta T-banen, forteller han.
En fan
Selv om Thuc på rekordtid har fått stjernestatus innenfor det norske kryptouniverset, er det blitt hans tur til å bli starstruck denn gangen. Shifter møter ham sammen med sin siste signering i en raskt voksende stab – Dirtybit-gründer Nicolaj Broby Petersen som nå går inn som produktsjef.
Firi-gründeren har et ganske så nært forhold til multiplayerspillet Funrun, som Nicolaj Broby Petersen og Dirtybit står bak. Spillet har også vært en fast del av underholdningen når teamet har dratt ut på sine turer ut i avsidesliggende strøk for å klekke ut nye ideer og strategier for kryptoselskapets videre veei.
– Det er jo ikke så mye annet som funker når du skal sitte ute i gokk å spille når internett funker ganske dårlig, forteller gründer Thuc Hoang.
Firi har nå ambisjoner om å få en halv million kunder i Skandinavia i løpet av året, og det er her den tidligere spillgründeren kommer inn. Broby Petersen blir en av nøkkelpersonene i ledelsen av Firi nå fremover.
– Nicolaj har en imponerende bakgrunn å vise til, med oppstart og skalering av flere kjente teknologiselskaper. Erfaringen og kompetansen som han besitter, blir viktig for oss i arbeidet med å gjøre kryptovaluta enkelt og tilgjengelig for kundene våre, sier Firi-sjefen.
Seriegründer
Foruten Dirtybit har Nicolaj Broby Petersen vært med på å starte Megacool, en videodelingstjeneste for mobilspill som i 2019 ble kjøpt av Medal.tv. Det siste halvannet året har han jobbet som «agile coach» i DNB. Veien inn i Firi ble til gjennom deres felles bekjent Espen Malmo i investeringsselskapet Skyfall. Malmo var den første investoren etter The Factory i slutten av 2020.
– Jeg har fulgt krypto-området tett de siste par årene. Det å gi enkel og sikker tilgang til hvermannsen for å være med på denne utviklingen, er som å komme inn i «App Store» da det var helt på starten. Det har skjedd utrolig mye spennende, og kommer til å skje ekstremt mye i tiden fremover. Ikke minst med utviklingen av applikasjoner på toppen av dette, sier Broby Petersen, mens Thuc Hoang istemmer:
– Innovasjonstakten er jo så høy at man ikke kan ta seg en natts søvn uten å ha gått glipp av noe, ja nesten ikke spise middag engang.
Har bitcoin
Den nye produktsjefen har selv investert det han beskriver som «en god slant» krypto.
– Interessen har alltid vært der ved siden av andre ting jeg har holdt på med, og den siste tiden har det vokst mer på meg.
Ved siden av jobben i DNB og diverse engleinvesteringer i startups har han dykket ned i tematikken, og kommet opp igjen med en overbevisning om at Web3 vil ha et enormt momentum nå fremover.
På spørsmål om ikke investeringer kryptovaluta i seg selv blir ren gjetning og ekstremt høy risiko, i forhold til for eksempel investeringer i startups, der det er mulig å analysere team, ide og marked på en mer rasjonell måte, svarer han følgende:
– For meg er det en plassering, litt som et indeksfond, der jeg har et meget langsiktig perspektiv.
Firis viktigst argument overfor kundene i mylderet av tjenester som tilbyr kjøp og salg av kryptovaluta, er brukervennligheten, i kombinasjon med at det er et høyt sikkerhetsnivå. Mens andre tjenester har verifisering der du sender inn kopi av pass, brukere Firi bank-id.
– Vi henter inspirasjon fra andre store børser fra det de gjør bra, så tar vi det tilbake til norsk kontekst, noe som funker her hos oss, sier Hoang.
DNB-ansatt og engleinvestor
Både startup-erfaringen og tiden i DNB vil komme godt med når Firi nå skal skaleres, tror Broby Petersen. I banken var han med på å skalere teamet som jobbet med mobilappene fra 70 personer til over 150 da han nylig gikk ut i pappaperm. Permisjonen varer frem til han begynner i Firi utpå vårparten.
– Jeg fikk være med å bidra med de erfaringene jeg har fra startupverdenen, samtidig som det var veldig spennende å bli eksponert for et veldig stort selskap med mange tusen ansatte, der mange ledd skal virke og kommunisere sammen.
Broby Petersen har fortsatt å gjøre engleinvesteringer underveis. For kort tid siden gikk han inn i det dansk selskapet Gamerpay, som skaper et eksternt andrehåndsmarked for ulike assets i spill – først ut Counter-Strike.
I tillegg har han gått inn i Glede, Oivi og Solgt.no – og selvfølgelig Firi, samt fondene til StartupLab, Norselab og Nordic Web Ventures. Han sitter også på et betydelig antall aksjer både i Dirtybit og Medal.tv.
Selv om han ikke er hands on selskapet lenger, er det rett som det er noen samtaler.
– Vi har en god dialog, selv om det er en stund siden jeg gikk ut av selskapene. Disse to selskapene er fortsatt en del av meg, og jeg er kjempestolt av det vi har fått til, det jeg har lagt ned så mye tid i.