André Alves leder digitaliseringen i Østre Toten - fra dette hjemmekontoret i Portugal. På syv dager laget han en ny digital verktøykasse i forbindelse med coronakrisen.
André Alves leder digitaliseringen i Østre Toten - fra dette hjemmekontoret i Portugal. På syv dager laget han en ny digital verktøykasse i forbindelse med coronakrisen.

Fra hjemmekontor i Portugal, ville André hindre kaos og panikk i Østre Toten: Fant løsningen hos norske startups - i rekordfart

Nå forventer Østre Totens digitaliseringssjef at regjeringen gjør varige endringer i innkjøpsordningen av blant annet startup-tjenester. Listen hans vokste seg lang på bare én uke.

Publisert

Han kaller det litt galskap; at han og kona med ett barn, flyttet fra et trygt og godt liv i Portugal til Norge i 2011. De hadde begge sagt opp toppjobbene, solgt huset og kvittet seg med bilene. Målet var bedre balanse mellom privatliv og arbeidsliv.

I bagasjen hadde André Alves to mastergrader, begge innenfor teknologi. Senere studerte han ved Nasjonal innovasjonsskole for kommunesektoren i Lillehammer og havnet raskt på kommunal post i Østre Toten; takket være en sjef som på daværende tidspunkt var "en særdeles god løgner". Kommunens digitale tilstandsrapport, skulle nemlig vise seg å være noe oppskrytt.

– Men det var bare moro og viste seg å være et godt valg, sier han og ler på telefon fra nåværende hjemmekontor i Amares i Portugal.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her