investering

Fryktet det ikke skulle bli «easy» å hente penger: – Jeg har fått selvtilliten tilbake 

Sondo, Skyfall og Trond Riiber Knudsen går inn med tjue millioner kroner i Jonas Helmikstøl sitt nye energiteknologi-selskap Starflow.  

Nytt selskap: Jonas Helmikstøl (fra venstre) sammen med Ola Stengel, medgründer og CTO, og Nikolai Konopelko, medgründer og Principal Electronics Engineer.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg skal ikke si det betyr alt, men det betyr veldig mye. Du får tilbake selvtilliten når noen har såpass troen på deg, sier Jonas Helmikstøl

Han ledet ladeselskapet Easee fra start til enorme høyder, og så til bråstopp da svenske myndigheter satte foten ned for salg. Dette er ryddet opp i, og laderne harmoniserer nå med regelverket

Nå har Helmikstøl startet energiteknologi-selskapet Starflow. Selskapet utvikler en energihub som kan brukes hjemme hos folk for å styre energien og på sikt gjøre seg uavhengig av strømnettet. 

Ved hjelp av hub-en skal man kunne lade opp et batteri, og etter hvert koble på elbil, solenergi og andre enheter inne i huset som bruker mye strøm. Starflow skal utvikle både hardware og programvare knyttet til dette. 

– Vi ønsker å gi kunden stålkontroll på strømforbruket sitt, sier Helmikstøl. 

Tre av Norges fremste startup-investorer går nå inn med tjue millioner kroner i selskapet - Sondo, Skyfall og Trond Riiber Knudsen. Henrik Hatlebrekke og Kjetil Holmefjord i Sondo har investert i over 30 selskaper. Tidligere i høst skrev Shifter om hvilke selskaper Skyfall har blinket ut på vegne av staten. Riiber Knudsen har tidligere delt at han investerer i én startup i måneden

– En del av meg var redd 

– Var du noen gang redd for at det skulle være vanskelig å hente penger igjen? 

– En del av meg var redd for om vi skulle klare det. Jeg lurte på hvor mye investorene ville henge seg opp i det som har vært. At jeg skulle ha så mye tillit og respekt hos ulike investorer, hadde jeg ikke trodd. Det gir en «boost», sier Helmikstøl. 

I stedet har han opplevd at investorene har kontaktet ham. Fem investorer som banket på døren har fått nei.

– Det var ikke noe galt med dem, men vi har ikke behov for mer penger nå. Vi har funnet tre investorer som er veldig kompatible med oss. Det er nesten litt for godt til å være sant, sier Helmikstøl. 

– Noen av de fremste i Norge 

Trond Riiber Knudsen kjente han til fra før, men ikke Sondo og Skyfall. 

– Vi innledet samtaler med dem og gjorde opp vår egen mening om dem. Vi kjente ikke til dem, men fant ut at vi var en god match. I ettertid fikk vi høre fra andre at de er noen av de fremste i Norge og det stemmer godt med vårt eget inntrykk, sier Helmikstøl. 

Han røper at de også har flere investorer som står klare til å bli med på neste runde. 

Helmikstøl forteller at han tar med seg mange erfaringer fra Zaptec og Easee inn i det nye selskapet. 

– Jeg har aldri hatt mer respekt for oppgaven enn jeg har nå. Vi skal gjøre ting riktig, i riktig rekkefølge. Standardiseringer og regelverk skal vi få kartlagt ved hjelp av tredjepart, sier Helmikstøl. 

Det var dette som gikk galt i Easee. 

– Det var en av tingene jeg tok for lett på i Easee. Vi har lært, og skal gjøre vårt beste for at dette ikke kan skje igjen. 

En annen ting han tar med seg fra Easee er noen erfaringer rundt tempo. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Jeg kommer ikke til å dra på for mye. Jeg har lært at man har dårlig tid, men ikke så dårlig tid som du tror. Vi skal gi gass, men jeg er heller ikke redd for å holde igjen. 

Fra fire til 400 

Nå er de snart fire ansatte. Neste år tipper han 10-12. Han jakter «rå folk som har lyst til å gjøre en forskjell». Produktet skal ut i markedet i løpet av 2026. 

– Om 3-4 år kommer vi til å bli 3-400 ansatte. 

I tillegg til erfaringer knyttet til å lede bedriften og utvikle elektriske produkter, forteller Helmikstøl at han også er blitt bedre til å lede seg selv. Han har tidligere fortalt om skam og angstanfall

– Jeg er blitt tryggere i meg selv og kommuniserer på en ærligere måte. Jeg er også blitt  flinkere til å lytte til kroppen og ta pauser. Det er jo når man tar en pause man får de gode ideene. 

Før han oppsummerer med et spørsmål: 

– Finnes det noe bedre å investere i - enn folk som har fått en smell, men så reist seg og vil prøve på nytt?