Kjartan Slette og Thomas Walle i Unacast. Foto: Unacast

Full Corona-beredskap i Unacast: Stengte New York-kontoret i dag, stenger Oslo-kontoret på mandag

– Vi har stort fokus på å finpusse digital samhandling, det er de mindre sosiale tingene man ikke tenker på når man møtes fysisk, sier Unacast-gründer Kjartan Slette.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet som skal digitalisere den fysiske verdenen og som har 50 ansatte fordelt på to kontinenter, var tidlig ute med å innføre "Corona-tiltak".

– Allerede for noen uker siden, fjernet vi alle håndklær fra våre lokaler og erstattet dem med papirtørkler. I tillegg satte vi ut antibac-flasker rundt om i kontorlokalet, sier Unacast-gründer og COO Kjartan Slette til Shifter.

Men nå innfører de mer drastiske tiltak:

– Vi stengte New York-kontoret i dag. Alle skal nå jobbe hjemmefra. Vi innfører det samme i Oslo, og stenger kontoret på mandag, sier Slette.

Han forteller at de allerede har en naturlig «jobbe hjemmefra»-setup i selskapet, hvor folk kan jobbe fra hvor de vil, men at de i de kommende ukene vil optimere disse prosessene, slik at folk kan jobbe like godt hjemmefra.

– Vi har allerede video-møter og vi dokumenterer alt. Men nå går teamene gjennom sine rutiner og innfører litt mer aggressive daglige standup-møter, slik at alle får en rytme på det. Vi kjører fellesmøter på video og innfører en del nye sosiale digitale tiltak, sier han.

De sjøsetter blant annet en bot i Oslo-kanalen som stiller personlige spørsmål til de ansatte, slik at de får en automatisert sosial tilknytning.

– Vi innfører blant annet «dagens hjemmekontor»-setup, hvor ansatte kan filme sitt hjemmekontor og dele med de andre. Vi har stort fokus på å finpusse digital samhandling, det er de mindre sosiale tingene man ikke tenker på når man møtes fysisk, sier han.

Vil trekke ut tiden for viruset

Unacast-gründeren forteller at det ikke hersker noen spesiell frykt, men at hovedgrunnen til at tiltakene innføres, er at de mener at alle som kan jobbe hjemmefra, bør jobbe hjemmefra. Det bidrar til å trekke ut tiden for at viruset sprer seg, slik at oppgaven blir mer håndterbar for sykehusene.

– Hva med produktiviteten til de ansatte?

– Vi forventer faktisk litt økt produktivitet på enkelte fokus-oppgaver, men vi forventer samtidig å måtte legge inn noen ekstra anstrengelser på det sosiale, sier han.

– Rammer Corona-krisen Unacast som selskap på noen måte?

– Det vet vi ikke ennå. På kort sikt, nei. På lang sikt er det fortsatt ukjent. Vi er jo ikke en hardware-bedrift som er avhengig av forsyninger, men det som kan påvirke oss, er hvis det skulle bli en generell nedkjøling i økonomien, sier han.

Kjære leser!

Vi i Shifter har bestemt oss for å legge ut all vår journalistikk om coronaviruset gratis inntil videre, slik at viktig informasjon når ut til flest mulig som trenger det. Vi håper likevel mange av dere vil støtte oss gjennom å tegne et abonnement, og bidra til vårt arbeid med å gi økt kunnskap og innsikt om norsk innovasjon og teknologi. Gå inn her for å se hvordan du tegner abonnement.