nytt om navn

Går fra corporate venture til norsk sopp-startup

Tidligere sjef for Nutrecos venturefond Erik Tveteraas blir finansdirektør i Nomy.

Erik Tveteraas.
Publisert

Erik Tveteraas blir  ny finansdirektør i Norwegian Mycelium (NoMy). 

NoMy er et fermenteringsteknologiselskap som forvandler side- og avfallsstrømmer fra næringsmiddelindustrien til sirkulære ingredienser med lite karbonavtrykk, ved hjelp av soppfermentering.

Tveteraas har bakgrunn fra Nutreco, hvor han ledet konsernets strategiske investerings- og innovasjonsarm, og forvaltet en investeringsportefølje innenfor dyre- og fiskehelse, alternative proteiner for næringsmiddelindustrien, samt digitale løsninger for oppdrett og husdyrhold. 

Hos NoMy vil han utnytte betydelig bransjeerfaring for å forme strategi, bygge selskapets finansfunksjon og redusere risiko når NoMy tar fatt på oppskalering til kommersiell skala. 

NoMy ble grunnlagt i 2020 i Oslo og samarbeider med industriaktører og forskningsmiljøer som Skretting, SINTEF og NMBU for å kommersialisere mykoproteiner for industrielle applikasjoner i fôrbransjen og næringsmiddelindustrien. 

Ved hjelp av tett samarbeid med strategiske samarbeidspartnere både oppstrøms og nedstrøms for effektiv markedsadgang og -tilpasning, planlegger NoMy å vokse til innledende kommersiell skala i løpet av de neste 6-12 månedene.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Jeg er svært tilfreds med at Erik blir en del av NoMys ledergruppe på et viktig tidspunkt i selskapets kapittel. Som finansdirektør kommer han til å jobbe forsterke vårt arbeid med profesjonelle investorer og styrker våre etableringer av strategiske partnerskap med relevant matindustri. Hans omfattende erfaring innenfor oppdrett og fiskeernæring i kombinasjon relevant finansfaglig bakgrunn og investeringer, gjør ham til det ideelle valget for å støtte NoMy i våre langsiktige kommersialiseringsplaner, sier  administrerende direktør og medgründer Ingrid Dynna i en kommentar.

Tveteraas forteller at han har fulgt råvaremarkeder i årevis og evaluert dusinvis av alternative ingredienser: 

– NoMy skilte seg positivt ut med en unik tilnærming til markedet. Fôr- og oppdrettsnæringene må tilpasse seg for å ikke miste troverdighet i sitt samfunnsoppdrag. I NoMy så jeg en troverdig forretningsmodell for oppskalering, kostnadseffektivt og produktutvikling som kan supplere tradisjonelle råvarer og levere lav miljøpåvirkning som jeg er sikker på vil bidra til å gjøre verdikjedene vi retter oss mot mer bærekraftige, sier han.