Sommerspalten 2023

Geir Atle i Fundingpartner: – Viktigere å tenke stort enn internasjonalt

Shifter publiserer daglig et intervju med en ny gründer eller investor gjennom sommerferien. Dagens gjest er Geir Atle Bore som forteller om Fundingpartner, hvilke partier som må begynne å prioritere gründerselskaper og hvorfor det er viktigere å tenke stort enn internasjonalt.

Geir Atle Bore på safaritur i Botswana

Kan du introdusere deg selv og hva du jobber med i to setninger?

Geir Atle Bore er gründer og CEO i FundingPartner Group. Vi jobber med formidling av lån til bedrifter i størrelsen 1 og 200 millioner kr i Skandinavia med hjelp av penger fra investorer.

Hva er din drømmeferie?

– Tur til Botswana hvor en sover ute i naturreservater med bil og telt. Hver dag og natt er en opplevelse, da en ikke vet om det er hyener, løver eller elefanter som velger å besøke leiren neste dag. Helikopter-safari over savannen gir en magisk bra følelse.

Kan du fortelle om noe du har fått til det siste halvåret som du er stolt av?

– Lanseringen i Sverige. Vi har på det siste halve året gått fra 2% til 7% markedsandel i Sverige andre kvartal.

Hva er den største utfordringen dere står overfor nå? 

– Usikkerheten i markedet med inflasjon og renter. Som en aktør som tilbyr vekstkapital, er det ekstra utfordrende når det er stor usikkerhet med fremtiden. Når har vi klart å nedkjempe inflasjonen slik at vi har nådd rentetoppen? Låntakere er usikre om de bør satse og investere, mens investorene spekulerer i om de får høyere renter i fremtiden, eller om rentene skal falle igjen.

Hvilke politiske partier mener du gjør den beste og verste jobben for nyskapning i næringslivet? Og hvorfor?

– Vi støtter alle partiene som ønsker å bidra til finansiering til små og mellomstore bedrifter. Dette mener jeg burde være alle, da det bidrar til ansettelser og jobbskaping over hele landet. Dersom en skal trekke frem noen partier som har vært mest på nyskapningen de siste seks årene mens vi har vært etablert, er det Venstre og Høyre. Begge disse partiene sikret i regjeringsplattformen å ha med målsetning om mer folkefinansiering som et bidrag i finansieringsmiksen. De forstod at vi dekker et behov bankene ikke gjør. Til nå tyder ting dessverre på at SP og AP har lagt lovforslaget om crowdfunding i en skuff. Jeg håper de snart innser hvor skadelig denne somlingen er, og begynner å prioritere gründerselskaper. 

Hvor stort/internasjonalt må man tenke i 2023?

– Tror poenget er stort mer enn internasjonalt. Dersom en som Oda skulle ta en stor bit av dagligvaremarkedet, da er Norge milliardmarked og det kan bli god butikk. Spørsmålet er hvor stort markedet for produktet du ønsker å tilby. For oss satser vi i Skandinavia nå, og antall milliarder som lånes ut er gigantisk, og jeg tror for eksempel ikke vi må ta verden for å kunne bygge et stort lønnsomt selskap med FundingPartner.

Hva er det beste/verste med å være gründer? Hva gjør du for å takle det?

– Beste: Når en får høre fra kunder at produktet vi har skapt er i en klasse for seg selv. 

– Verste: En er alltid "på og litt nervøs" som gründer. Nå har jeg ikke barn, men det er kanskje det samme med barn at en er urolig for dem når de er små, men det blir bedre når de vokser opp?

Les også: Anette Dimmen: – Som eier av en oppstartsbedrift så opplever jeg vel ikke at dagens politiske partier jobber på lag med meg

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.