Google kjøper seg opp i indisk mobilselskap

Google bruker 4,5 milliarder dollar på en andel av Jio Platforms, mobildivisjonen til indiske Reliance. Sammen vil de lage en billig smarttelefon.

Publisert

Avtalen, som gir google en eierandel på 7,7 prosent i Jio, ble kunngjort av styreformann Mukesh Ambani i Reliance, Indias største konglomerat. Også Facebook, Intel, Qualcomm og Saudi-Arabias investeringsfond er blant eierne i Jio.

– Det de bringer til bords, er mer enn penger. Deres deltakelse er et sterkt tillitsvotum til vår visjon og gjennomføringsevne, sier Ambani, hovedeier i Reliance og Asias rikeste mann.

Google skal være med på utviklingen av en rimelig smarttelefon for førstegangskjøpere. Målet er å gi rask nettilgang til Indias 1,3 milliarder innbyggere. De skal også utvikle et operativsystem for smarttelefoner basert på Android, der Google er største eier.

Ett av Jios datterselskaper er i dag mobiloperatør for 388 millioner brukere, en markedsandel på 31 prosent. Jio har også utviklet en 5G-løsning, som Ambani på sikt håper å kunne eksportere til andre mobiloperatører.

Powered by Labrador CMS