BETALING

Gründer hentet 14,5 millioner kroner til teknologi som lar kundene skanne varer selv

Med krigskassen fylt til randen av fersk kapital, skal det Moss-baserte selskapet Fygi Technologies på kundejakt i Europa.

Daglig leder i Fygi Technologies, Amund Skaaden, og gründer av selskapet, Espen Lippert.
Daglig leder i Fygi Technologies, Amund Skaaden, og gründer av selskapet, Espen Lippert.
Publisert Sist oppdatert

Fygi leverer mobile selvbetjeningsløsninger for detaljhandelen, der hovedløsningen Scan Pay Go lar kundene registrere varene og betjene seg selv gjennom handleturen i butikk.

Daglig leder, Amund Skaaden, forteller at målgruppen er butikker hvor kunden plukker flere små varer i kurven. Ved å skanne en QR-kode ved inngangen, vil kunden selv registrere varene. Når kunden kommer til kasse-område, er det dermed bare å betale.

Skaaden mer systemet vil gi mindre kø og en mer effektivt detaljhandel, både for kunder og ansatte.

Scanning av varene, blir overlatt til kundens mobil med systemet til Fygi
Scanning av varene, blir overlatt til kundens mobil med systemet til Fygi

– I tillegg vil systemet integrere kunden med kundeklubben, få tilbud og bestille ekstra tjenester, som hjemlevering av alle eller noen av varene, sier Skaaden.

Selskapet ble startet i 2018 og har hatt pilotprosjekt med aktører som Europris og Mester Grønn.

Til nå har selskapet avtalt og signert med en norsk kjede med cirka 30 utsalg. Skaaden vil ikke å si hvem denne kunden er, men forteller at de etter planen skal starte opp i løpet av første kvartal.

Fygi Technologies har nå lukket en emisjon på 14,5 millioner kroner. Pengene skal blant annet brukes til å satse videre i utlandet.

– I et stadig mer digitalisert samfunn henger detaljhandelen etter. Investorene har sett at Fygi vil være en motor i den forestående tilpasningen mot moderne og friksjonsfrie kundereiser. Vi gleder oss enormt til å ta våre konsepter videre ut i Europa fra Norge, Sverige og Tyskland, der vi allerede er tatt veldig godt i mot.

Powered by Labrador CMS