inkubator

Gründergarasjen får med Høyskolen Kristiania og OsloMet på eiersiden

– Vi skal skape fremtidens suksessfulle selskaper fra de akademiske miljøene, og bygge en verdikjede som bidrar til at flere studenter og forskere introduseres for oppstartsmiljøet, sier Ranveig Strøm.

Fra venstre: * Freyja Jørgensen, fungerende daglig leder * Nicolai Kjærnes, leder for innovasjonsstyring og programmer * Emma Skattum, innovasjonsleder
Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2023 spant Gründergarasjen ut av forskningsmiljøet Simula, og ble etablert som et eget AS av Ranveig Strøm, Freyja Jørgensen og Nicolai Kjærnes.

Nå har de fått med seg Høyskolen Kristiania og OsloMet på eiersiden og satser for fullt på å videreutvikle oppstartsinkubatoren som en støtte-funksjon for tidligfase-bedrifter og en brobygger mellom akademiske miljøer og oppstartsmiljøet. 

Det fremgår av en pressemelding. 

Ranveig Strøm.

– Gründergarasjen er allerede godt i gang med å skape en unik posisjon som inkubator i grensesnittet mellom akademia og oppstartsmiljøet, og med OsloMet og Kristiania som eiere settes det virkelig fart på arbeidet, forteller daglig leder i Gründergarasjen, Ranveig Strøm. 

Gründergarasjen

● Gründergarasjen har over 10 års erfaring med inkubatordrift, og spant selv ut fra det akademiske miljøet. 

● Selskapet Gründergarasjen AS ble opprettet juli 2023 og har i dag 4 ansatte

 ● Eiere: partnerne i Gründergarasjen AS, Kristiania og OsloMet 

● Gründergarasjen rigger seg nå opp mot å bli del av SIVA sitt inkubasjonsprogram 

Emisjon kom på plass rett før fødsel 

Strøm gikk nylig ut i mamma-permisjon, men fødselen lot akkurat vente på seg inntil emisjonen var gjennomført og ny eierskapsstruktur var på plass. Med en bredere forankring skal nå Gründergarasjens inkubatorprogram videreutvikles og rigges opp mot SIVA. 

– Vi skal skape fremtidens suksessfulle selskaper fra de akademiske miljøene, og bygge en verdikjede som bidrar til at flere studenter og forskere introduseres for oppstartsmiljøet, legger Strøm til. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.