Gründerfamilien
Gründerpappaen jobber 60-70 timer i uken: – Han er flink til å forberede oss før travle perioder
Sarah og Hannah var 13 og 14 år da pappaen deres startet som gründer. Nå jobber de begge i selskapet.
I en serie intervjuer vi dem som står eller har stått tett på gründere, som for eksempel kjærester, ektefeller og barn. Les alle sakene i gründerfamilien-serien her.
På begynnelsen av sommeren fortalte Dribblr-gründer Ken André Wendel på LinkedIn at det har vært jobbing i alle ferier og knapt fritid siden han startet selskapet for fire år siden.
Shifter spurte om døtrene Sarah og Hannah om de ville dele litt om hvordan det er å ha en far som er gründer, og det ville de gjerne.
Sarah på 17 bor fast hos pappa i Larvik, mens Hannah bor hos begge foreldrene.
– Pappa jobbet som banksjef før. Det var en vanlig jobb. Nå har han en mer uvanlig jobb. I begynnelsen som gründer jobbet han mer hjemmefra. Nå er han lenger borte enn da han jobbet i bank. Han kommer ikke hjem fire sånn som han gjorde før, sier Sarah.
Shifter har tidligere skrevet om stortalentet som droppet bankjobben og gjør comeback i fotballen - som gründer. Dribblr er et digital verktøy som skal hjelpe fotballspillere å utvikle seg.
I verktøyet får man også analyser av spillere, og talentspeidere og klubber skal få oversikt over hvilke spillere som er tilgjengelig - både på bredde og toppnivå.
Hannah forteller at hun ikke merker så mye til at pappaen jobber mer enn før, da hun også bor hos mor. De begge har merket endringer når det gjelder ferier.
– Vi kan ikke dra på å så lange ferier som vi gjerne dro på før. Det må også tilpasses om det er travle perioder eller ikke, sier Sarah.
– Det kan være vanskelig å planlegge langt frem i tid, sier Hannah.
– Han klarer balansen ganske bra
De ser at faren trives om gründer.
– Det er spennende at han kan jobbe med det han interesserer seg for, og at det går så bra. Det gir en annen mestringsfølelse, sier Sarah.
– Hva tror dere er det vanskeligste for ham?
– Å balansere familielivet og gründerlivet. Han har en familie å komme hjem til. Jeg synes han klarer balansen ganske bra, sier Hannah.
Nå har begge jentene fått en liten jobb i selskapet. De er ansatt med titlene analyse-sekretærer. De legger inn og kategoriserer videoanalyser av spillere i verktøyet.
– Jeg føler vi er litt med på prosjektet. Det er en god plattform for unge og eldre spillere til å nå ut til andre klubber, sier Sarah.
– Prøv å være forståelsesfull
– Hvilke råd har dere til andre gründere?
– Vær åpen om hvordan det går og om hvorfor man liker det man jobber med. Det har pappa vært flink til. Han forbereder oss på at det kanskje blir litt mindre tid til andre ting i en travel periode, for eksempel, sier Sarah.
– Hvilke råd har dere til barn, kjæreste eller ektefelle til gründere?
– Prøv å være forståelsesfull. Det tar mye tid å starte noe eget. Det vil ikke bli like mye tid sammen med den forelderen som før, sier Hannah.
– Vær tålmodig, det kommer til å bli bedre etter hvert. Den som er gründer jobber mot at det skal bli noe større. Forhåpentligvis blir selskapet større og man får bedre tid, og slipper å gjøre like mye jobb selv, sier Sarah.
– Utfordrende å sjonglere med familieliv
Pappa og gründer Ken André har sittet i bakgrunnen og hørt hva døtrene har svart.
Han er enig med dem i hva som er mest utfordrende.
– Når jeg jobber 60-70 timer i uken er det veldig utfordrende å sjonglere det med familieliv.
– Hva tenker du om at døtrene dine nå jobber for selskapet?
– Veldig koselig. Det er vinn-vinn, og bidrar til å skape eierskap og forståelse for hva vi driver med - og kanskje litt mer aksept for at man må bruke mye tid.
Planlegging er et stikkord for å få det til å gå i hop.
– Mye handler om struktur. Jeg lager ukesplaner og dagsplaner, og legger opp mine planer etter jentenes kalendre. Jeg passer for eksempel på så jeg får kjørt Sarah til alle håndballtreninger - som er et stykke unna. Det handler om å om å være hundre prosent tilgjengelig og ha full tilstedeværelse de timene vi er sammen, og ha et klart skille på jobb og tid med familien.
Mye jobbing og høye ambisjoner for selskapet til tross. En oppgave trumfer alt:
– Min viktigste jobb er å være pappa.