Oppkjøp

Hadean Ventures traff gull med oppkjøp fra Novo Nordisk

Europas høyest verdsatte selskap, Novo Nordisk, kjøpte nylig et av porteføljeselskapene til det norske venturefondet Hadean.

Hadean Ventures: Fra venstre: Dr. Siro Perez, Dr. Ingrid Teigland Akay, Dr. Walter Stockinger. Foto: Hadean Ventures
Publisert

Hadean Ventures ble gründet av lege og investor Ingrid Teigland Akay i 2017. Nå kjøper den danske legemiddelgiganten Novo Nordisk opp Cardior Pharmaceuticals, som Hadean har i porteføljen, for omtrent 12 milliarder kroner, skriver Finansavisen

 – Vi ser dette som enda en validering av strategien vår. Dette er det tredje selskapet i vår portefølje som er kjøpt opp av «big pharma», etter at Themis ble kjøpt opp av Merck/MSD og Emergence Therapeutics ble kjøpt opp av Eli Lilly, sier Akay til avisen.

Hvor stor andel av selskapet Hadean eide, vil ikke Akay gå ut med. Likevel avslører hun at de er svært fornøyd med salget. 

Porteføljeselskapet Cardior er tysk og jobber med utvikling av RNA-basert terapi for å forebygge og behandle hjertesykdommer. 

Totalt forvalter Hadean omtrent 2,5 milliarder kroner, fordelt på to fond med 15 selskaper i porteføljen til sammen.

– Generelt går det veldig bra hos oss om dagen – det er mye aktivitet, både med tanke på nye investeringer og porteføljen. Det amerikanske markedet ser ut til å bedre seg, og det har betydning for sektoren. Det ble blant annet nylig offentliggjort at vårt amerikanske porteføljeselskap, Contineum Therapeutics, planlegger å gjøre en IPO, og vi har sett flere IPO-er så langt i år, sier Akay. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.