karriere

Han er ny sjef i Bookd

Furqan Chishti tar over midt i startupens høysesong.

Furqan Chishti er ny daglig leder i Bookd, en plattform som skal gjøre det enkelt å bestille underholdning til et arrangement.
Publisert

Bookd står bak en plattform for booking av DJs, artister, kokker, magikere og andre underholdere. Selskapet hentet tidligere i år 5,8 millioner kroner via folkefinansiering.

Seriegründer Murshid Ali og Tise-gründer Eirik Rime var blant dem som investerte.

Nå trer Furqan Chishti inn som daglig leder i Bookd. Han har tidligere jobbet i blant annet Skygruppen, der han var med på reisen fra åtte til over 100 ansatte.

– Siden har jeg bistått en rekke startups med vekst og strategisk rådgivning, men jeg lengtet etter å være med hele veien inn og stikke henda i jorda, sier Chishti til Shifter.

– Jeg tok jobben som daglig leder grunnet en sterk og god markedsvalidering og stort potensial til å være med på å fornye en bransje som er preget av mange manuelle prosesser og gårsdagens infrastruktur. Vi jobber nå med å kommersialisere konseptet og ligger i rute til å kunne levere underholdning til nærmere 750 gigs neste år.

Nylansert plattform

Bookd lanserte den første versjonen av web-plattformen i oktober og fryktet de var for sent ute til booking av underholdning for julebordsesongen.

– Men det viste seg at vi har en stor gruppe med små- og mellomstore selskaper som føler de har vært litt sent ute med å booke underholdning og en stor grad av de kommer innom oss og ber om hjelp, sier Chishti.

Han mener bransjen står overfor en sterk vekst etter noen år med pandemi.

– Spotify og strømmetjenestene kom inn og var disruptive ovenfor plateselskapene. Vi ser for oss å være mindre disruptive, men heller være en fasilitator for endring i booking- og managementforretningen, sier den Chishti.

– På andre siden kan nå enhver finne seg underholdning til julebordet, 50-årslaget, bryllupet eller annet, samt motta rask, skreddersydd støtte og anbefalinger, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!