Trond Riiber Knudsen i TRK Group er landets mest aktive engleinvestor. Her fanget i et konsentrert øyeblikk på The Shift-konferansen i 2018
Trond Riiber Knudsen i TRK Group er landets mest aktive engleinvestor. Her fanget i et konsentrert øyeblikk på The Shift-konferansen i 2018

Han har tjent 110 millioner kroner på startups: Her er 11 selskaper som snart kan gjøre ham enda rikere

Trond Riiber Knudsen deler regnearket som knuser fordommene om at gründerinvesteringer ikke lønner seg. Blinkskuddene, bommene, angeren og hva han har troen på fremover.

Publisert

På fem år har Trond Riiber Knudsen (TRK) investert 50 millioner kroner i norske startups, og har nå passert 70 selskaper i porteføljen. Den gjennomsnittlige investeringen ligger på omtrent 750.000 kroner.

Hver gang det kommer en ny emisjon eller et selskap blir solgt, oppdaterer han verdien på investeringen. De siste tallene viser at porteføljen er verdt 160 millioner kroner.

En gjennomgang av porteføljen forteller at verdiene er mye høyere enn som så. Flere av selskapene går godt, men har ikke hatt en slik offisiell verdivurdering på en god stund. I og med at Trond Riiber Knudsen ikke gjør egne verdi-anslag, slik en del andre investorer gjør, vil avkastningen sannsynligvis være langt høyere – dette til tross for at et knippe av selskapene er lagt ned eller går dårlig.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her