Gründerfamilien

– Han sa han skulle bygge verdens største frisørkjede, og jeg synes jo det var litt sjarmerende 

Cutters-gründeren haddet nettopp åpnet den første salongen da de møttes. Et par år senere ble også kjæresten gründer. Nå kombinerer de gründerlivet med å være foreldre. 

Familien: Vilde Regine Tellnes, datteren Sella-Noelle, hunden Rio og ektemannen Kristian Solheim utenfor den 108 år gamle villaen, som de kjøpte for 39,5 millioner kroner i 2022.
Publisert Sist oppdatert

I en ny serie intervjuer vi dem som står eller har stått tett på gründere, som for eksempel kjærester, ektefeller og voksne barn. Dette er sak nummer én i gründerfamilien-serien.

Adressen til gründerparet er så staselig at ikke en gang Google Maps finner frem. 

– Du skal litt tilbake og så kjører du til den grønne porten. Der slipper jeg deg inn, forklarer Vilde Regine Tellnes på telefon. Shifter endte opp hos Edvard Grieg. Troldhaugen-museet er blant de nærmeste naboene. 

Fra huset og hagen har hun og Kristian Solheim utsikt mot fjordarmen Nordåsvannet. Brygge og strandlinje er like nedenfor hagen. 

Hjemme hos familien Tellnes og Solheim er det ikke bare én gründer, men to. Kristian  gründet Cutters og sitter fortsatt i styret, mens Vilde Regine er gründer og daglig leder i Healthy Eats

Åtte år sammen: Vilde Regine Tellnes og Kristian Solheim møttes i 2016. I sommer ble de foreldre.

De vet begge hvordan det kan være å leve tett på en gründer. 

– Folk lo litt og jeg lo litt også 

– Kristian hadde akkurat startet Cutters da vi møttes. Han sa han skulle bygge verdens største frisørkjede, og jeg synes jo det var litt sjarmerende. Folk lo jo litt av det, og jeg lo også litt. Han levde på havregryn og bodde på et rom hjemme hos sine foreldre, sier Vilde Regine og ler. 

Døgnet rundt var det åpen linje inn til Kristian. 

– I starten så skjønte jeg ikke at det var nødvendig at han svarte telefonen da vi spiste middag eller midt på natten. Men han var kundeservice, sier Vilde Regine. 

– Jeg har glemt det litt nå, men det var knapt en eneste gang vi spiste uten at jeg ble avbrutt av telefoner, sier Kristian. 

– Kanskje én gang, sier Vilde Regine. 

Trio: Vilde Regine Tellnes og Kristian Solheim ble foreldre rett før sommeren.

Valgte kjærligheten foran Oslo

Etter bare to måneder sammen, flyttet til Kristian til Oslo på grunn av Cutters. Men det tok bare én dag før han var tilbake i Bergen. 

– Plutselig sto han utenfor leiligheten min med koffertene, sier Vilde Regine.  

– Jeg kunne ikke være så langt unna. Jeg ville være med henne, sier Kristian. 

Den dagen flyttet han inn og ble bare boende. I stedet flyttet en kollega i Cutters over til Oslo.

– Kristian fikk bo gratis hos meg, og jeg betalte. Eller - det var vel mine foreldre som betalte mest, sier Vilde Regine. 

Da Kristian var gründer var Vilde Regine student. Kristian opplevde at hun var minst like opptatt som ham. 

– Hun var på kurs og samlinger i helgene. Jeg tror det var bra, for da var hun like opptatt som meg, sier Kristian. 

Vilde Regine trekker litt på det. Hun opplevde kanskje at gründeren var den meste travle. En gang hadde de planlagt en ferietur til Island, men Kristian kunne ikke dra. Da dro Vilde Regine alene. 

– Det var bare sånn det var, forteller hun. 

De har begge vært opptatt av at den andre skal følge sine drømmer. 

– Møtes på midten

– Jeg husker Kristian sa i starten at «hvis forholdet skal funke, så må du følge dine drømmer og jeg følger mine, så får vi heller møtes på midten». Det tror jeg vi har holdt, sier hun og ser bort på ektemannen. 

Han sitter på gulvet like ved trevuggen til den fem uker gamle datteren. Vilde Regine sitter på sin favorittplass i sofaen, med utsikt mot sjøen og hagen. 

Da hun startet sitt selskap Healthy Eats et par år senere, så skjønte gründerkjæresten hva som krevdes. Hun likte hans reaksjon da hun bestemte seg for å dra et halvt år til Silicon Valley: 

– I stedet for å si «å nei, skal du det», sa han «å, så kult - jeg kommer og besøker deg», sier Tellnes. 

Vilde Regine gikk rett fra utdanningen som samfunnsøkonom ved Universitetet i Bergen til å bli salatvegg-gründer. 

Ros og roser: Vilde Regine Tellnes fikk besøk av kjæresten Kristian Solheim da hun stod med kontaineren til Healthy Eats på Bryggen.

Ble salat, ikke departement 

– Mens studievennene mine begynte i Finansdepartementet, sto jeg og solgte salater i en kontainer på Bryggen. Da kom Kristian med roser til meg. At han trodde på selskapet da, betydde ekstremt mye, sier Vilde Regine. 

Hun forteller at hun har fått mer forståelse for mye jobbing etter at hun selv ble gründer. 

Hun har også fått mer forståelse at man ikke legger ut bilder når man er på ferie. 

– Kristian ville aldri vise at han var på ferie. Nå tenker jeg sånn selv. De andre i selskapet er jo fortsatt på jobb.

Selv om de begge er gründere, går det ikke i business-prat i sofaen eller rundt middagsbordet. 

De foretrekker lese bøker, meditere, trene og snakke om andre ting. 

– Man trenger pauser fra gründerjobben, sier de to.

De liker å lese bøker og å diskutere dem. 

– Vi har omtrent en bokklubb for to og så kategorierer vi bøkene etter trafikklys - grønt, gult og rødt - etter hvor gode vi synes de er, forteller Vilde Regine. 

Skjermfri start: Kristian Solheim starter dagen med et bad i sjøen.

Reduserer skjerm og dropper tv 

Hver morgen har Kristian to timer helt uten skjerm fra han står opp. 

Han hopper også i sjøen nedenfor huset hver morgen. De er opptatt av å forebygge utbrenthet. Kristian er ikke på sosiale medier, unntatt LinkedIn, og Vilde Regine har droppet Snapchat og begynte aldri med Tiktok. 

Kristian har også kuttet ut hva han kaller for «main stream media» (vi håper selvsagt at Shifter ikke inngår her), og han ser ikke på tv. 

Viser takknemlighet hver dag 

Begge skriver også dagbok, med penn og papir. Hver dag skriver de blant annet ned hva de er takknemlig for. Kristian fikk en bok av Vilde Regine om takknemlighet til 30-års-dagen for fem år siden. Nå er det blitt en daglig rutine. 

Kristian skriver også hver dag ned en ting han er takknemlig for når det gjelder Vilde Regine. Etter det første året, ga han henne listen over de 365 han liker ved henne. 

– Det ble du virkelig glad for, sier han og ser på henne. 

– Jeg lurer på en måte hjernen min til å like henne ved å skrive det ned, forklarer han.

– Lurer, haha, repliserer hun fra sofaen. 

Å praktisere takknemlighet er dokumentert at hjelper både for den fysiske og psykiske helsen. 

– På samme måte som vi blir det vi spiser, blir vi også det vi tenker. Ved å daglig minne oss på alt vi har å være takknemlige for, setter vi fokus på det positive, og livet vårt reflekterer dette. Denne enkle øvelsen kan forbedre både helse og lykkenivå, sier Vilde Regine. 

Pusser opp hus og skriver bok

For ett år siden gikk Kristian av som administrerende direktør i Cutters, og har jobbet med andre prosjekter.

Som å pusse opp huset, skrive bok og planlegge et nytt reiselivskonsept sammen tidligere Askeladden-partner Lasse Smedsvig. 

Vilde Regine er fortsatt daglig leder i sin oppstartsbedrift, men medgründer Arve Førland leder bedriften mens hun er i permisjon. Fra årsskiftet skal Kristian ut i pappaperm. 

Ro: Vilde Regine Tellnes mediterer i sjøkanten.

– Hvordan ser dere på å kombinere gründerliv med å være småbarnsforeldre? 

– Vi har bare noen få uker under beltet, så det er fortsatt vanskelig å svare på. Når det er sagt har det vært helt fantastisk og gitt en helt ny motivasjon for å bygge løsninger som også gir en bedre fremtid til henne, sier de ferske foreldrene. 

– Det lar seg med andre ord helt fint å kombinere. Alt handler om fokus og prioriteringer. Kutter du ut tidstyver som tv, serier og sosiale medier får du tid til mer enn folk flest, sier de to. 

Selv etter halvannen time med intervju ligger Sella-Noelle fortsatt og sover i vuggen. 

Mammaen løfter henne forsiktig opp, og pakker henne inn i et teppe. Pappaen forsikrer seg om at vi ikke tar bilde av ansiktet hennes. Sovende blir hun med på noen bilder. 

– Ny sjef i huset nå? 

– Sjefen er hun firbeinte, sier Kristian og løfter opp Rio som gliser mot kameraet. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Vilde Regine og Kristian sine tips

1. Hvilket tips vil dere gi til dem som står nær gründere? 

Tro på dem og bry deg om det de holder på med.

2. Hvilket tips vil dere gi til gründere? 

Gi en tydelig forventningsavklaring i forkant og fortell hva som vil kreves av deg i tiden fremover. Tydelig kommunikasjon er helt avgjørende og det gjelder det meste.