Helse
Helse-tech henter 17 millioner og har fått tysk mega-sykehus som kunde
Pasientoppfølgeren Flow Technologies henter kapital fra topplag med investorer for å vokse videre i Norge og Tyskland.
Gjennom plattformen Flowzone tilbyr Flow Technologies digital pasientoppfølging. Bare siden oppstarten i 2020 har de klart å bli den ledende aktøren innen rehabilitering i Norge.
Nylig gikk de ut med nyheten om at de, høsten 2023, hentet de 17 millioner kroner gjennom en emisjon fra flere kjente investorer, både eksisterende og nye.
I tillegg fikk de et oppstartstilskudd på 2 millioner fra Innovasjon Norge. Emisjonen ble gjort med en såkalt SLIP som betyr at verdsettelsen på selskapet avgjøres først i neste kapitalrunde.
– Vi hentet totalt 17 millioner kroner fra et vanvittig bra lag med investorer. Nesten alle investorene vi har om bord nå har bygget selskaper før, og flere har erfaring med å ta selskapene sine internasjonalt. Det er veldig nyttig for oss med all den erfaringen og rådene når vi nå skal vokse internasjonalt, sier CEO og medgründer Charles Michelson. Han er tidligere partner i Iterate og markedssjef i Sats.
Investorene i høstens runde var blant annet Startuplab, Gunnar Evensen, Magnus Valmot (CEO i Plaato), Jørn Mikalsen (gründer av Whereby), Peter W. Eide (gründer av Oncosyne) og noen av gründernes tidligere kolleger fra venture-studioet Iterate.
Fra før er Iterate, Startuplab og den tyske helseteknologi-investoren Roman Rosenkranz investorer.
– Hva teamet i Flow Technologies har fått til på kort tid er svært imponerende og viser at det er mulig å få det til å rulle på med kunder også innen helse, sier Gisle Østereng - investeringsdirektør i Startuplab.
Forutenom Michelson finner vi følgende navn på listen over gründere: Jørgen Aaberg, Anders Bjørneby og Kim Hafr med bakgrunn fra blant annet Iterate og Bekk Consulting.
Big in Tyskland
I tillegg til emisjonen landet oppstartselskapet i løpet av høsten flere store kontrakter i Tyskland. Blant annet med universitetssykehuset i Hannover, som er et av Tysklands største.
Flow Technologies har måttet ansette en egen Tyskland-sjef, Niklas Lünder Barre, fra Sprint Consulting. Barre er opprinnelig fra Hamburg, men har bodd lenge i Norge og gått på NTNUs entreprenørskole.
Et av satsningområdene for selskapet er oppfølging av angst- og depresjonspasienter.
– I fjor våres gjennomførte vi en pilot med en av de største kjedene innen psykisk helsevern i Tyskland, Klinikum Wahrendorff med totalt 7500 pasienter, med veldig gode resultater. Nå har vi signert en intensjonsavtale om en større studie med Klinikum Wahrendorff og Universitetssykehuset i Göttingen med mål om å etablere et nytt digitalt behandlingsforløp for angst og depresjonspasienter som kombinerer digital og fysisk behandling, sier medgründer og CFO Anders Bjørneby.
Han sier at teamet har bakgrunn fra tech, og ikke helse, skiller de fra konkurrentene i Norge.
Den ferske kapitalen skal brukes til å utvide produktteamet og vokse videre både i Norge og innen rehabilitering og psykisk helsevern i Tyskland.
Nå er oppstartsbedriften i gang med å vurdere om de skal prøve seg på det amerikanske markedet. I løpet av 2023 skjedde det nemlig en lovendring der som gjør at forsikringsselskaper i større grad dekker oppfølging av pasienter som åpner et marked for selskap som Flow Technologies.