Anne Dingstad Vabø blir ny CFO i Saga Robotics. Her sammen med roboten Thorvald
Anne Dingstad Vabø blir ny CFO i Saga Robotics. Her sammen med roboten Thorvald

Henter Telenor-topp og bonde til robot-selskapet som skal revolusjonere landbruket

Anne Dingstad Vabø tar med seg erfaringer fra både egen gård, og Telenor Digital når hun blir ny CFO i Saga Robotics.

Publisert Sist oppdatert

Saga Robotics, som står bak landbruks-roboten Thorvald, henter nå Anne Dingstad Vabø som CFO.

Dingstad Vabø har de siste 13 årene jobbet internasjonalt i Telenor som blant annet deputy CFO i det børsnoterte Digi i Malaysia, og Senior Vice President og CFO i Telenor Digital AS. Hun har også ha roller innen ekspansjon og M&A, samt styrearbeid og partnersamarbeid.

I tillegg har hun bakgrunn fra Forsvaret hvor hun blant annet har jobbet i Afghanistan.

Eier egen gård

Nå tar hun med seg erfaringene som CFO i Telenor til Saga Robotics.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

SAGA ROBOTICS AS

SAGA Robotics har utviklet en selvstendig driftsrobot for landbruk, kalt "Thorvald". Roboten er modulær og kan konfigureres for de fleste landbruksmiljøer. Robotplattformen tar i bruk AI og kan imøtekomme og utføre forskjellige oppgaver på en gård.

Les mer om selskapet her

OSLO

Pål Johan From

11-20

  • FROMETAS AS
  • LGRM HOLDING AS
  • ALEXI AS
Se hele selskapsprofilen

– Det som trigget meg med selskapet er muligheten til å løse en av vår tids viktige og store utfordringer med mer bærekraftig og ressurseffektiv matproduksjon. Det gir meg også mulighet til å kombinere min arbeidserfaring med min livssituasjon, i og med at jeg selv også eier og driver gård, forteller hun.

Saga Robotics er selskapet som er ansvarlig for design og kommersialisering av den verdensledende landbruksroboten Thorvald. Målet er å utvikle robotiserte løsninger som adresserer den økende mangelen på arbeidskraft i landbruket, samt å gjøre landbruket mer bærekraftig og energieffektivt.

Den første Thorvald-roboten ble bygget i Norge i 2014, og det er nå mer enn 30 roboter i drift fordelt på fem forksjellige land. Selskapet hentet nylig 100 millioner kroner i en ny storrunde der blant annet Nysnø Klimainvesteringer stilte med 35 millioner. Nå skal Dingstad Vabø forvalte pengene.

– Som nyansatt CFO er mitt hovedfokus å bidra til og tilrettelegge for fremtidig skalering og vekst, og sørge for god økonomisk- og virksomhetsstyring.

Som mobil på 90-tallet.

– Hvorfor gikk du for denne jobben?

– Jeg synes det er meningsfullt å jobbe med innovasjon, og utvikling av landbruk og bærekraftig matproduksjon med ny teknologi, og jeg tror på forretningsmodellen. Roboten Thorvald har fått svært god mottakelse i markedet og har et stort potensial for internasjonal vekst i årene som kommer, sier hun og legger til:

– Etter å ha vært med på Telenors vekstreise er det gøy å se at markedsmulighetene er litt som mobil på 90-tallet.

Dingstad Vabø er siviløkonom fra NHH og har en CEMS mastergrad i internasjonal ledelse fra blant annet St. Gallen i Sveits.

– Hvorfor går du fra et stort konsern til en startup?

– Først og fremst fordi jeg tror på mulighetene til roboten Thorvald og Saga Robotics som selskap. Jeg tror også det blir spennende å omsette min kompetanse og mine erfaringer fra et stort system i en etablert bransje til et mindre selskap i betydelig utvikling og vekst.

CEO i Saga Robotics er fornøyd med å ha fått veteranen om bord.

– Anne er en sterk og resultatorientert leder med omfattende internasjonal erfaring fra vekst, verdiskapning, økonomi og virksomhetsstyring. Hun styrker Saga Robotics betydelig i rollen som CFO. Jeg gleder meg til å bruke hennes erfaringer og engasjement for vekst, landbruk og teknologi i teamet, sier Pål Johan From, CEO i Saga Robotics.

Powered by Labrador CMS