Anne Dingstad Vabø blir ny CFO i Saga Robotics. Her sammen med roboten Thorvald
Anne Dingstad Vabø blir ny CFO i Saga Robotics. Her sammen med roboten Thorvald

Henter Telenor-topp og bonde til robot-selskapet som skal revolusjonere landbruket

Anne Dingstad Vabø tar med seg erfaringer fra både egen gård, og Telenor Digital når hun blir ny CFO i Saga Robotics.

Publisert Sist oppdatert

Saga Robotics, som står bak landbruks-roboten Thorvald, henter nå Anne Dingstad Vabø som CFO.

Dingstad Vabø har de siste 13 årene jobbet internasjonalt i Telenor som blant annet deputy CFO i det børsnoterte Digi i Malaysia, og Senior Vice President og CFO i Telenor Digital AS. Hun har også ha roller innen ekspansjon og M&A, samt styrearbeid og partnersamarbeid.

I tillegg har hun bakgrunn fra Forsvaret hvor hun blant annet har jobbet i Afghanistan.

Eier egen gård

Nå tar hun med seg erfaringene som CFO i Telenor til Saga Robotics.

– Det som trigget meg med selskapet er muligheten til å løse en av vår tids viktige og store utfordringer med mer bærekraftig og ressurseffektiv matproduksjon. Det gir meg også mulighet til å kombinere min arbeidserfaring med min livssituasjon, i og med at jeg selv også eier og driver gård, forteller hun.

Saga Robotics er selskapet som er ansvarlig for design og kommersialisering av den verdensledende landbruksroboten Thorvald. Målet er å utvikle robotiserte løsninger som adresserer den økende mangelen på arbeidskraft i landbruket, samt å gjøre landbruket mer bærekraftig og energieffektivt.

Den første Thorvald-roboten ble bygget i Norge i 2014, og det er nå mer enn 30 roboter i drift fordelt på fem forksjellige land. Selskapet hentet nylig 100 millioner kroner i en ny storrunde der blant annet Nysnø Klimainvesteringer stilte med 35 millioner. Nå skal Dingstad Vabø forvalte pengene.

– Som nyansatt CFO er mitt hovedfokus å bidra til og tilrettelegge for fremtidig skalering og vekst, og sørge for god økonomisk- og virksomhetsstyring.

Som mobil på 90-tallet.

– Hvorfor gikk du for denne jobben?

– Jeg synes det er meningsfullt å jobbe med innovasjon, og utvikling av landbruk og bærekraftig matproduksjon med ny teknologi, og jeg tror på forretningsmodellen. Roboten Thorvald har fått svært god mottakelse i markedet og har et stort potensial for internasjonal vekst i årene som kommer, sier hun og legger til:

– Etter å ha vært med på Telenors vekstreise er det gøy å se at markedsmulighetene er litt som mobil på 90-tallet.

Dingstad Vabø er siviløkonom fra NHH og har en CEMS mastergrad i internasjonal ledelse fra blant annet St. Gallen i Sveits.

– Hvorfor går du fra et stort konsern til en startup?

– Først og fremst fordi jeg tror på mulighetene til roboten Thorvald og Saga Robotics som selskap. Jeg tror også det blir spennende å omsette min kompetanse og mine erfaringer fra et stort system i en etablert bransje til et mindre selskap i betydelig utvikling og vekst.

CEO i Saga Robotics er fornøyd med å ha fått veteranen om bord.

– Anne er en sterk og resultatorientert leder med omfattende internasjonal erfaring fra vekst, verdiskapning, økonomi og virksomhetsstyring. Hun styrker Saga Robotics betydelig i rollen som CFO. Jeg gleder meg til å bruke hennes erfaringer og engasjement for vekst, landbruk og teknologi i teamet, sier Pål Johan From, CEO i Saga Robotics.

Powered by Labrador CMS