Nytt om navn 

Henter trio fra Oda, McKinsey og AI Supervision: – Noen av de største tech-talentene i Norge 

Oppstartsselskapet Proptly henter Hans-Wilhelm Warlo, Carl Andreas Julsvoll og Kristoffer Larsen.  

Går til oppstartsselskap: Kristoffer Larsen kommer rett fra New York og AI Supervision, Hans Wilhelm Warlo fra Oda i Oslo og Carl Andreas Julsvoll rett fra fjelltur og McKinsey.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg er ekstremt glad for å dele at jeg slutter meg til Proptly med et oppdrag om å bli den ledende globale «business-to-contractor»-markedsplassen for installasjoner, skriver Carl Andreas Julsvoll på LinkedIn.  

Han kommer rett fra McKinsey. Tidligere har han jobbet for blant andre Remarkable, Kahoot og Visma. 

Oppstartsselskapet Proptly forenkler installering av produkter i hjemme hos folk, som installering av varmepumper og elbillader. Selskapet har laget en plattform der bedrifter finner frem til riktig håndverker til å fikse en kundes problem.

Proptly tjener penger ved å tilby plattformen til selskaper som for eksempel selger elbilladere, varmepumper, ovner og vinduer. I tillegg tar de en sum per installasjon fra sluttbrukeren. Håndverkerne på plattformen betaler ingenting. 

Tilstede i Tyskland og Storbritannia 

Selskapet ble startet i Rogaland i 2022 av Gunnar Windsand Sem og Kristoffer Gjerde. Nå holder flesteparten av de ansatte til i Oslo. Løsningen er tilgjengelig i Skandinavia, Storbritannia og Tyskland. 

Når Shifter ringer til daglig leder Gunnar Widsand Sem for å spørre om hvorfor han har ansatt Julsvoll, viser det seg at han ikke bare har ansatt ham, men også ytterligere to tech-eksperter skal begynne i selskapet utover høsten - som perler på en snor.

Dette sier han om alle tre: 

– Vi henter noen av de største tech-talentene på feltet. De har bevist det tidligere - for noen av de raskest voksende selskapene i Norge. De har sett hva som kreves for å bygge skalerbar teknologi. Nå bygger vi et a-lag, sier Sem. 

Andremann Hans-Wilhelm Warlo kommer rett fra Oda og har vært «tech-lead» der, det vil si en brobygger mellom kode og strategi. 

– De er nok ikke glade for å miste han, sier Sem. 

Tredjemann Kristoffer Larsen kommer rett fra USA, der han har jobbet frem og tilbake fra Norge i selskapet AI Supervision i ett år. AI Supervision er tilknyttet Y Combinator, inkubator for tech-bedrifter. Før han dro til USA, jobbet også han i Oda - og han har jobbet i Spacemaker. 

– Nå bygger vi et a-lag 

– Det er utrolig imponerende hva Proptly-teamet har fått til på så kort tid, både kommersielt og produktmessig, sier Julsvoll. 

De to andre er enige. 

– Jeg gleder meg til å komme hjem til Norge for å bidra til neste fase av veksten deres, sier Larsen. 

– Jeg har fulgt Proptly siden før de signerte med Futurehome, og det er imponerende å se hvor langt teamet har kommet på kort tid. Det er utrolig spennende å bli med på reisen med et produkt som store kunder etterspør, og har et stort internasjonal potensial, sier Warlo. 

Julsvoll mener mulighetene er enorme. 

Gleder seg til å «forstyrre» markedet

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Jeg har fulgt Kristoffer og Gunnar en stund i tett dialog, og det gleder meg å kunne bli med på å «disrupte» (forstyrre, det vil si skape endring/innovasjon) i markedet for installasjoner globalt, sier Julsvoll. 

Sem forklarer hva som vil være den viktigste oppgaven til techtrioen fremover: 

– Vi leverer teknologi for etablering av kritisk infrastruktur. Vi har lykkes med å sørge for at plattformen lar seg skalere på tvers av markeder. Nå handler det om at vi klarer å levere fantastiske kundeopplevelser gjennom et stadig økende volum av installasjonsjobber som kommer gjennom plattformen vår. Videre retter vi fokuset med å styrke algoritmen vår som hjelper bedrifter å ha en langt mer datadreven tilnærming til riktig valg av håndverksbedrift for riktig type jobb og sluttkunde. 

Kundene deres er tilstede på tvers av 20 ulike land. 

– Her må det tas gode valg slik at vi sikrer at du, meg og alle andre får gode kundereiser ved installasjon. Innen 2026 skal vi gå inn i USA, sier Sem.