Investor

Annar Bøhn er ny investeringspartner i Startuplab.

Her er den nye investeringspartneren i Startuplab

Nå skal Annar Bøhns lange erfaring komme gründere til gode.

Publisert Sist oppdatert

Startuplab-teamet vokser. Nå har de ansatt Annar Bøhn.

NHH-økonomen har bakgrunn fra Tidal / Wimp, Ferd Venture og PA Consulting. Han har også vært daglig leder fram til exit i Autogear, og selvstendig konsulent.

For tiden er han styreleder i Bookd, og nå blir han Startuplabs nye investeringspartner.

– Å være generalist passer bra for en investor. Vi må kunne litt om mange ting, sier han.

– Det er flere i Startuplab-miljøet med bakgrunn fra Tidal og Wimp, er det en kobling her?

– Ja, jeg har tidligere både investert i og jobbet sammen med sentrale folk på teamet her. Nå har jeg også sittet i lokalene i Forskningsparken en stund mens jeg har jobbet som konsulent, og blitt veldig imponert av miljøet.

Faktisk var også Bøhn med å tilby Startuplab-sjefen Gisle Østereng et «term sheet» den gangen Bøhn jobbet i Ferd - og Østereng var gründer.

Proffere miljø

I tiden med Ferd Venture favnet mandatet relativt bredt. Bøhn omtaler perioden tidlig på 2000-tallet som en slags første bølge av «klassiske VC-investeringer».

– Vi investerte i teknologi og så primært B2B. Samtidig var en typisk investering på mellom 15 og 50 millioner kroner.

– Hva har endret seg siden den gangen?

– Det mest påfallende er hvor mange flere bedrifter og investorer det er i miljøet i dag. Vi hadde ganske bra trøkk før finanskrisen og tidlig på 2000-tallet, men nå er det noe helt annet målt i antall transaksjoner og aktører.

Profesjonaliteten er også merkbart endret, slik han ser det.

– Folk er generelt blitt proffere, ikke bare i Norge, men generelt innen startup. Mange forstår «startup-faget» som for eksempel «lean startup», på et dypere nivå nå.

I Tidal ledet han avdelingen for abonnement. Her lå også ansvaret for abonnementstruktur, performance marketing, CRM, kundeservcie og optimalisering av nettsidene.

Vekstmetodikk fikk han også erfaring med i Autogear, som hadde en løsning for kjørebok til bruk for kjøregodtgjørelse og variabel firmabilbeskatning. Bøhn ledet selskapet fra 2015 og fram til salg til ECIT i 2019. Da hadde det 19 ansatte og en omsetning rundt 20 millioner kroner.

– Hva ser du etter i gründere og startups?

– Noe er gitt. Investeringskriteriene til Startuplab er at selskapene er teknologibaserte, har lansert eller er nær lansering av produkt og har en sjans til å hevde seg internasjonalt. Ellers handler det om å se etter en eller flere unike fordeler som tilsier at selskapet skal kunne lykkes i konkurranse med eksisterende aktører og andre oppstartsselskaper.