Her er gründerparet som bygger selskap, familie og hus … samtidig
Axel og Caroline Hunter har en hverdag de fleste nok blir utslitt av bare å tenke på. Selv synes de at det er «life on easy mode», sammenlignet med det tidligere livet i London.
I fjor vår hadde paret Hunter fått nok av livet i Storbritannia. Korona-lock down og de første synlige konsekvensene av brexit gjorde at britiske Axel og norske Caroline vende blikket mot Norge. Sammen med den da åtte måneder gamle sønnen Scotch, satte de seg i bilen og nonstop-kjørte gjennom et nedstengt i Europa.
På plass i Norge tok det ikke lang tid før de var i gang med gründerlivet. Bankutfordreren Astat så dagens lys for omtrent et år siden, og siden har det vært full gass for Hunter-familien.
Liker å være «busy»
Da Shifter kommer på besøk på kontoret i Drammen, et stenkast fra Bragernes kirke, er det full baluba. En fotograf er på besøk for å ta de siste bildene i forkant av lanseringen av Astats bankapp. De to hundene, mopsen Princess og den franske bulldogen Odin vanker rundt på kontoret og bestemor gjør seg klar til gå.
– Vi liker å være «busy» og prøver ikke å gjøre livet så enkelt som mulig, sier Caroline Hunter.
Det er vanskelig å være uenig i det utsagnet. Parallelt med den spede starten for Astat, begynte nemlig neste medlem av familien Hunter å vokse i mammas mage.
8. mars i år, på selveste kvinnedagen, kom Hendrix Hunter til verden. Forløst av syv kvinner, legger Caroline Hunter til.
Fødte og pitchet på samme dag
Da var Astat nettopp blitt tatt ut som et av seks norske selskaper i Mastercards Lighthouse-program og det første møtet skulle finne sted.
– Vi var sikre på at vi måtte flytte det, men så fikk vi det til likevel, sier Axel Hunter.
Dermed var Caroline med og pitchet selskapet bare fire timer etter en 36 timer lang fødsel, som endte med keisersnitt.
Hvordan i all verden klarer man det ?
– Vi visste det ville kreve noe ekstraordinært av oss for å få alt til å gå rundt. Dette tror jeg satt i meg, selv etter mange timer i fødsel. Jeg hadde fremdeles et sterkt ønske om å være med i møtet med Mastercard Lighthouse og den daglige driften, sier Caroline Hunter.
– For Caroline var det aldri noe valg, om muligheten til å være med bød seg, skulle hun være med. Mentaliteten om at man får til alt så lenge mindsetet er riktig gjennomsyrer Astat som bedrift. De som kjenner og jobber tett med Caroline vet at hun er en som nekter å gi seg, legger Axel Hunter til.
Fem måneder og på jobb nesten hver dag
Heldigvis for foreldrene er unge Hendrix et barn med godt sovehjerte. Uten det hadde det neppe vært mulig å være med mor og far på jobben i samme omfang som han har vært denne våren og sommeren. Mamma- og pappaperm har ikke stått høyest på prioriteringslisten hos gründerparet Hunter. Bortsett fra noen dager i helt i begynnelsen og ti dager i juli har det vært full fart.
- Da Hendrix kom, var vi nødt til å planlegge ham inn i vårt liv, slik at vi klarte å beholde livsbalansen, sier Axel Hunter.
- Heldigvis er det gøy med startup-liv og barn samtidig. Og det er bedre enn å jobbe i en stor bedrift, der du må ta deg fri, legger Caroline Hunter til.
Daglig bleieskift-leder
Omtrent så langt inn i intervjuet våkner den unge Hendrix fra sovepausen i barnevognen og ender raskt i kneet på pappa Axel med et fornøyd smil. Det går ikke lang stund før det kommer et «Excuse me» fra Astats daglige leder, som reiser seg og går for å bytte bleie.
I mellomtiden forteller Caroline Hunter at paret er nøye på at dagene på kontoret ikke blir for lange. Storebror Scotch skal hentes i barnehagen og etter det er det familietid med middag og lek fem til barna sovner. Så er det tilbake på jobb i noen timer, fast på hjemmebane.
– Axel og Caroline symboliserer virkelig hele visjonen til bedriften. Prestere på høyt nivå samtidig som vi skal beholde «work/life balance», skyter Espen Myklebust inn, den tidligere Revolutprofilen som tidligere begynte i år begynte i Astat, og nå også er gudfar for Hendrix Hunter.
Som om det ikke var nok med å bygge selskap i høyt tempo og ha to små barn, er familien Hunter i sluttfasen av enda et prosjekt.
– Vi har bygget et team, en famille … og vi holder faktisk på å bygge et hus også. Vi flytter inn om to uker, humrer Axel Hunter.
Bedre enn London
Han mener likevel at livet i Norge er å foretrekke sammenlignet med årene i London.
Med tidligere jobb som forretningsadvokat og teknisk konsulent som bygger nettbanker og to timers pendling en vei til og fra jobb, går det merkelig nok å skjønne ham når han sier:
– Å gjøre det vi gjør i dag er på en måte «life on easy mode» likevel, sier Axel Hunter, og legger til:
– Samtidig ønsker jeg på en måte at jeg hadde gjort startup-reisen for seks år siden. Da hadde jeg mer tid, men på den andre siden manglet jeg erfaringen jeg har i dag. Så man må bare innse at når sjansen kommer, så «Just go for it».