Her sover den tidligere Deloitte-toppen som ble gründer: – Vi prøver å bruke minst mulig penger
Svenn Erik Edal ville ikke bli en gammel og gretten mann. Nå forteller han hvorfor han sluttet i en trygg jobb og ligger under en dyne i en gammel Passat i Arendal.
Inn for landing: Her sover Svenn Erik Edal når han er på Arendalsuka.Foto: Privat/Kristine Askvik
Hvis Edal fortsatt hadde vært partner i Deloitte, ville han neppe hatt samme overnattingssted i Arendal som han har i år:
Annonse
– Vi prøver bruke minst mulig penger. Jeg har en dyne i min gamle Passat, sier forteller Edal.
Han forteller at han sover godt der. Å sove i bilen er blitt en vane når han reiser rundt i Norge for å ha møter med potensielle nye kunder.
– Det begynte med at jeg ikke fikk hotell en gang, så har jeg bare fortsatt med det. Det fungerer helt fint. I dag fikk jeg meg også et morgenbad før jeg kjørte videre, sier Edal.
Annonse
– Vil ikke bli en gammel gretten mann
Den forholdsvis ferske gründeren i Insert Logic er i panelet under arrangementet til Connect Vest og Vestlandets Innovasjonsselskap om hvordan landsdelen skal skape nye vekstvinnere.
Han svarer følgende på hvorfor han sa fra seg en trygg posisjon i Deloitte for å satse som gründer:
– Jeg måtte bare gjøre det ellers ville jeg blitt en angrende gretten mann på gamlehjemmet. Det kan jo hende jeg blir en gretten gammel mann uansett altså, sier Svenn Erik Edal.
Annonse
Publikummet inne i Vestlandsbåten M/S Sandnes bryter ut i latter.
Han utdyper:
Annonse
– Da jeg så potensialet som begynte å komme til overflaten, kjente jeg så sterkt på det. Jeg var bare nødt til å gjøre det.
– To gründertyper som investorer elsker
Annonse
– Det er to type gründere som investorer elsker. Det er seriegründere og de som kommer fra industrien og har dyp kunnskap om feltet sitt. Edal har virkelig dyp fagkunnskap om feltet sitt, sier daglig leder Gøril Selvik i Connect Vest.
I Deloitte hadde Edal ansvar for energi og industri i Norden. Han var også del av den globale ledergruppen for olje og gass.
Han forteller det var et prosjekt i samarbeid med en industribedrift som trigget gründerideen. Selskapet til Edal utvikler en teknologi som lager en «digital tvilling» av forretningsprosessene til en bedrift.
Verktøyet skal koble sammen systemer og organisatoriske siloer. – Det åpner for rett informasjon/oppgave rutes til de rette menneskene til rett tid og i rett format - automatisk. Løsningen er hypermoderne og utviklet i Rust, som og er viktig med tanke på sikkerhet, sier Edal.
– Kan spare 30 til 70 prosent
– Potensiale for å jobbe smartere er enormt. Spillereglene for tempo, kost, presisjon og læring endres. Pilotprosjekter har vist 30-70 prosent reduksjon i timeforbruk, sier Edal.
Selskapet har utviklet teknologien i tett samarbeid med industriaktører som energiselskapet Eviny og Aker-eide Alma Cleanpower.
Han gir et konkret eksempel på bruk av verktøyet fra Eviny:
– Eviny ønsker minst mulig nedetid når strømprisen er høy. Med mange anlegg, og et marked hvor prisene svinger myer og mer, er dette krevende. Med vår løsning kan Eviny intelligent orkestrere systemer og mennesker i sanntid når mange parametere endrer seg, og på den måten få mest mulig verdi ut av tilgjengelige anlegg. En innebygget AI-moto muliggjør kontinuerlig læring og forbedring basert på alt vi gjør.
Den type teknologi som Insert Logic utvikler kalles for BOAT (Business Orchestration and Automation).
– Dette er en ny teknologi og «super»-kategori introdusert av analyseselskapet Gartner. Denne teknologien overtar for fire tidligere teknologier (RPA, Robot Process Automation, BPA - Business Process Automation, iPaaS - Integration Platform as a Service) og LowCode/NoCode), forteller Edal.
Løftes frem av analyseselskap
At Gartner har lansert dette som en ny teknlogi mener Edal sier noe om viktigheten av dette feltet fremover.
– Dette betyr at en norsk startup er i front på ny super-kategori fra Gartner. Vi har også den fordelen at vi utvikler en moderne og «ekte» BOAT, som inkluderer orkestrering, automatisering, integrasjon og AI, fra grunnen av. Vi ikke en «teknisk gjeld» å hensynta, sier Edal.
Startuplab har invester 2,5 millioner kroner i selskapet. Like mye er investert fra ansatte, venner og familie. Inntektene kommer fra pilotprosjekter med industribedrifter.
– Jeg er grisestolt av gjengen - for at vi nå har et produkt klart etter to år, sier Edal.
Han forteller at selskapet nå er klar for å ta steget fra innovasjon pilotering til internasjonal skalering.
Insert Logic har base hos Startuplab i Solheimsviken og Aker Tech House på Fornebu.
Få gratis nyhetsbrev
Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.