Horde-sjef Alf Gunnar Andersen er ikke imponert over bankenes PSD2-API-er.
Horde-sjef Alf Gunnar Andersen er ikke imponert over bankenes PSD2-API-er.

Horde melder bankenes PSD2-håndtering til både Finanstilsynet og Konkurransetilsynet

For drøyt en måned siden ble Horde den femte norske aktøren med PSD2-lisens. Siden da har selskapet testet ut bankenes API-er for kontoinformasjon og betalingsinitiering. – API-ene som blir tilbudt er mildt sagt helt forferdelige, sier Horde-sjefen Alf Gunnar Andersen oppgitt.

Publisert

– De tekniske løsningene er ustabile, noen banker har ikke engang API-er på plass, data er mangelfull, og enkelte banker har laget knotete og lite intuitive løsninger for brukerne. I tillegg gir bankene Vipps konkurransevridende fordeler, sier Alf Gunnar Andersen til Shifter.

Irritasjonen over funnene har vokst seg så stor at Horde nå har sendt brev til både Finanstilsynet og Konkurransetilsynet der de tilsynene om å gjøre noe med situasjonen.

«Horde har lagt ned betydelige ressurser på å oppnå konsesjon for å opptre i et nytt marked, skapt av PSD2 med det overordnede samfunnshensyn å åpne for konkurranse på området for betalingstjenester. Det er hver enkelt bank sin plikt å etterleve regelverket, og det er Finanstilsynets plikt å påse at bankene etterlever. … Horde ber om at Finanstilsynet umiddelbart følger opp sine forpliktelser etter delegert forordning artikkel 30 (6) om å sikre tredjeparters tilgang til uhindret å tilby sine tjenester.», skriver Horde i brevet til Finanstilsynet.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her