Huddlestock-sjef John Skajem er klar for å begynne ekspandere også på hjemmebane.
Huddlestock-sjef John Skajem er klar for å begynne ekspandere også på hjemmebane.

Huddlestock på handletur, får brukere på kjøpet: Ville tatt flere år å komme så langt

Kjøpet av et lønnsomt svensk konsulentselskap gjør at Huddlestock kan bli mer aktivt i det skandinaviske markedet. Samtidig bedres bunnlinjen betraktelig.

Publisert

Til å være et norsk selskap har Huddlestock hatt påfallende lite virksomhet på hjemmebane. Så langt har det vært i Tyskland og Malaysia som selskapet har hatt kunder.

Gjennom å betale 56 millioner kroner for det svenske konsulent- og teknologiselskapet Visigon Nordic, blir plutselig Sverige, Norge og Danmark aktuelle markeder for fintech-selskapet

- Det er en perfekt match for oss. Vi har veldig lite overlapp. Nå får vi 20 proffe konsulenter som går rett inn i organisasjonen og kan styrke oss på salg og prosjektledelse for onboarding og customisering av våre løsninger, sier John Skajem, daglig leder i Huddlestock.

- Vi får en kritisk masse som hadde tatt oss flere år å bygge opp, legger han til.

Store banker på kundelisten

Visigon Nordic omsatte i fjor for litt over 40 millioner kroner og fikk et EBITDA-resultat på ni millioner svenske kroner. På kundelisten finnes flere av de største bankene i Sverige, blant annet Swedbank, Handelsbanken, SEB og en rekke store danske banker og Danmarks Nationalbank.

Virksomheten består av tre ben. Selskapet har agentur for Calypso, et enterprisesystem for banker, egen teknologi for å integrere Calypso i nordiske miljøer og konsulenttjenester. Det er fremfor alt Visigons egne integrasjonsløsninger som gjør at Huddlestock nå ser for seg å kickstarte virksomheten i Skandinavia.

- De har det vi mangler for å lansere en «white label»-løsning til norske og nordiske kunder, sier Skajem og gir et par eksempler på integrasjons-API-er som selskapet ikke har måttet tenke på i den tyske virksomheten.

I Tyskland er det Bloomberg eller Reuters som er de store tradingprogramvarene. Her til lands er det Infront. Og ikke minst. I Tyskland er det ikke nødvendig med BankID for onboarding av klienter, men et annet system. Ifølge Skajem hadde det ikke vært en vanskelig jobb å gjøre slike tilpasninger på egen hånd, men gjennom å ta i bruk Visigons løsninger sparer selskaper tid og penger.

Femdobler omsetningen

I og med oppkjøpet forbedres også den økonomiske situasjonen vesentlig. Huddlestock hadde budsjettert med inntekter på cirka ti millioner kroner og et EBITDA-resultat på cirka 1,5 millioner kroner for 2021. Den sammenslåtte virksomheten ventes nå å få cirka 50 millioner i inntekter og EBITDA på omtrent fem millioner kroner.

- Det er stor forskjell for å et selskap å ha en bunnlinje. Men inntektene er likevel ikke det viktigste med denne avtalen.

- Vi har fått en organisasjon, med dyktige fagmennesker som kan «wealth management». I forhold til å opp farten i selskapet betyr det at 1+1 kanskje blir fire eller fem, sier Skajem.

Den avsluttende delen av oppkjøpsprosessen påbegynnes i dag, fredag, med at Huddlestock gjennomfører en rettet emisjon mot eksisterende aksjonærer. Selskapet må få inn 30 millioner for å betale kontantdelen av oppkjøpet, men har åpnet for å hente opp til 50 millioner kroner. Minimumsbeløpet på 30 millioner er allerede garantert av en gruppe kjerneaksjonærer, slik at finansieringsrisikoen i oppkjøpet er eliminert.

Nå får alle abonnenter hos Shifter+ 50% rabatt på årsabonnement på E24+. Les mer

Powered by Labrador CMS