landbruk

Hun er jordbær- og vinroboten Thorvalds nye toppsjef

«Som femtende generasjons bonde er dette for meg en drømmejobb,» sier Anne Dingstad i Saga Robotics.

Anne Dingstad går fra CFO til CEO i Saga Robotics.
Anne Dingstad går fra CFO til CEO i Saga Robotics.
Publisert

Saga Robotics har fått stor oppmerksomhet for sin jordbærplukkerobot Thorvald. Senere har de utvidet til vindruer. Nå omtaler de seg som et av verdens ledende landbrukstech-firmaer, med rundt 50 ansatte med operasjoner i Norge, Storbritannia og USA. Denne uken ble det klart at finanssjefen Anne Dingstad rykker opp som toppleder for selskapet, mens gründeren Pål Johan From går over i rollen som Chief Product Officer.

Som om femtende generasjons bonde er dette for meg en drømmejobb. Jeg kan både bruke min internasjonale erfaring om ekspansjon, skalering og virksomhetsbygging, samtidig som jeg bidrar til å skape bærekraftig matproduksjon med norsk teknologi, sier Dingstad i en melding.

Rett person i riktig rolle

Saga Robotics sin teknologi reduserer både bruk av plantevernmidler og kutter CO2-utslippene, samtidig som bonden øker avlingene. Avtroppende toppsjef Pål Johan From forteller at han vil dedikere sin fulle kapasitet til videreutvikling av Thorvald-roboten, drive vekst og videre verdiskaping.

Når vi vokser, blir det stadig viktigere å ha de rette menneskene i de riktige rollene, og jeg er fornøyd med å kunne overlate den overordnede ledelsen av selskapet til en så dyktig person som Anne. Jeg er også sterkt motivert til å kunne fokusere på den delen av selskapet der jeg kan gjøre den største forskjellen – utviklingen av produktutvalget vårt, sier From, som fortsatt er den største eieren i Saga.

Bonde og lederstjerne

Før hun begynte i Saga Robotics, hadde Dingstad ulike internasjonale lederstillinger og bred operativ erfaring innen mobile og digitale virksomheter.

Dingstad eier og bor på gården Dingstad. Hun er siviløkonom fra NHH med en CEMS Master i International Management fra Norges Handelshøyskole og St.Gallen, og har studert entreprenørskap ved Boston University. Dingstad har bakgrunn fra forsvaret, deriblant Russisk A-kurs, og Sjefskurset ved Forsvarets Høgskole. Dingstad var en av Kapitals lederstjerner i 40 under 40 i 2018 og topp 3 ledertalent i E24 i 2014.

Om Saga Robotics

  • Pål Johan From grunnla Saga Robotics i 2016 sammen med Lars Grimstad. Selskapet designer, utvikler og drifter den verdensledende landbruksroboten Thorvald, som bruker avanserte algoritmer for å navigere i utfordrende forhold på gårder. . Den ble først bygget i Norge i 2014, og det er i dag mer enn 50 Thorvald-roboter i drift i fem forskjellige land.
  • Selskapet har mottatt støtte fra Innovasjon Norge, Norges forskningsråd, Innovate UK og EUs Horizon 2020-program. Teknologien er utviklet i samarbeid med NMBU, University of Lincoln, Cornell University, University of Florida og andre.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS