Dag Olav Norem, daglig leder i Folio. Foto: Lucas Weldeghebriel

Hva har du på kindelen, Dag Olav Norem?

–Jeg har selv brukt prosesser og sitater fra denne boken nylig, og dette er en bok fra 1983. Alle som jobber med ledelse i en eller annen form bør lese den, sier Folio-gründer Dag Olav Norem.

Publisert Sist oppdatert

Hvem?

Navn: Dag Olav Norem

Alder: 45

Stilling: CEO og gründer av Folio

Tidligere arbeidsplasser: Finn.no, Opera Software, comScore Networks og Yahoo!

– Hei, Dag Olav. Vi i Shifter tenkte å utforske hva norske gründere og innovatører leser. Har du to minutter?

– Ja, selvsagt, men jeg leser ikke mange bøker. Jeg leser mest artikler. Du burde snakket med min medgründer.

– Nei, du funker fint. Så, hva leser du?

– De som går igjen er klassikerne, og for meg er det først og fremst «High Output Management» av Andy Grove.

– Ahh, mannen bak OKRs. Det er kanskje flere som kjenner John Doerr sin bok «Measure what matters»?

– Ja, men han skriver ikke så veldig mye om OKRS i «High Output Management». Den har et veldig fokus på ledelse, og kanskje spesielt mellomlederens rolle i en organisasjon.

– Interessant.

– Den gjør ting enkelt. Han bruker eksempler som koking av egg og den er veldig konkret. Det er ikke en business-bok full av klisjeer. Den er tidløs.

– Så dette er en bok gründere bør lese, mener du?

– Ja, men den er kanskje ikke så relevant for startups, men mer for mellomstore og store selskaper. Der er den til gjengjeld veldig god. Jeg har selv brukt prosesser og sitater fra denne boken nylig, og dette er en bok fra 1981. Alle som jobber med ledelse i en eller annen form bør lese den.

– Andre bøker som hjelper innovatører å lykkes?

– Jeg leste boka til Ben Horowitz, «The Hard Thing about Hard Things». (journ. Anm: Medgründer i det legendariske VC-selskapet Andreessen Horowitz). Jeg følger A16Z tett og hører på podcastene deres. Jeg var begeistret for den til å begynne med, men i motsetning til High Output Management har den falt litt i glemmeboken over tid.

– Men har du lest Ben Horowitz’ nye bok? «What You Do is Who You Are», som i hovedsak handler om hvordan bygge en selskapskultur?

– Nei, jeg har lastet den ned på Kindelen, men har ikke lest den. Er den god?

– Ja, jeg vil si den er bedre enn «Hard Things..». Den kobler historiske figurer og deres kulturbygging til selskaper i dag. Og han gjør det ganske godt. For eksempel så vil du kunne lære mye av Djengis Khan om kultur.

En skjermdump av Dag Olav Norems kindle-app.

– April Dunfords «Obviously Awesome» er en bok jeg kan anbefale. Den er veldig lettlest og konkret. Den handler om hvordan posisjonere din startup og var veldig relevant for oss da jeg leste den.

– Ha ha, den boka ligger foran på pulten min her. Helt sant. Veldig god bok.

– Ellers må jeg si at jeg har veldig mange uleste bøker på Kindelen. Med en startup og en fire uker gammel baby ved siden av meg, så har liten tid til å lese bøker.

– Når leser du bøker?

– I ferier, men jeg leser jo andre ting. Jeg sluker Twitter og alt jeg kan finne om fintech. Jeg tipper jeg sitter minst én time hver dag og leser.

– Noen tips til hvem vi bør følge?

– Ja, Frank Rotman (@fintechjunkie) i QED Investor skriver mye bra om endringene i bankbransjen, og er et eksempel på hvordan man på Twitter kan finne svært nyttig kunnskap innen snevre nisjer. Andre jeg vil løfte frem, og som jeg føler jeg lærer noe fra nesten hver dag er: Ben Thompson (@stratechery), Benedict Evans (@benedictevans), Matt Levine (@matt_levine), Patrick McKenzie (@patio11) og Shane Parris (@farnamstreet).

10 minutter etter intervjuet er ferdig, tikker en melding inn på telefonen:

– Jeg glemte denne ( «Venture Deals: Be Smarter Than Your Lawyer and Venture Capitalist»). Den krampeleste jeg rett før et forhandlingsmøte med investor.

Gull verdt!

Hvem bør vi spørre?

Kjenner du noen særdeles beleste innovatører vi bør spørre? Send en mail til redaksjonen@shifter.no eller klikk her:

Tips oss!