hardware

«Hvis jeg hadde vært en pushover, og bare servet Magnus, tror jeg ikke vi hadde vært der vi er i dag»

Remarkables innflytelsesrike designsjef, Mats Herding Solberg, forteller hvordan det har vært å komme inn som første ansatt hos en av Norges ledende gründere, og hvilke viktige valg som har blitt gjort.

Mats Herding Solberg i Remarkable.
Publisert

Det er i den seneste episoden av Shifters podcast at den lettere medie-sky produkt- og designsjefen for første gang forteller inngående om samarbeidet med Magnus Wanberg, den hyllede gründeren av Remarkable, enhjørningsselskapet bak skrivebrettet som gjenskaper papirfølelsen.

– Hvis jeg hadde vært en pushover og bare servet Magnus, tror jeg ikke vi hadde vært der vi er i dag, sier Mats Herding Solberg om forholdet mellom de to.

Han har nesten alltid vært tett på når Shifter har møtt Wanberg for å høre om de ulike lanseringene og nyhetene opp gjennom årene - først Remarkable 1, så Remarkable 2, og nå altså fargeversjonen Remarkable Paper Pro, som vi nylig skrev om her i Shifter.

Forskjeller og uenigheter

– Verken jeg eller Magnus er sånne typer som skriker til hverandre. Men det handler mer om en skala av tydelighet. Innimellom må man bli såpass tydelig at det blir ubehagelig for mottakeren, forteller Herding Solberg.

De to har alltid utfylt hverandre - Wanberg hadde laserfokus på teknologi og business, mens Herding Solberg nerdet på det som hadde med design og brukerorientering å gjøre. Men nå røper designsjefen at det har vært noen verbale feider.

– Jeg har alltid vært en stor forkjemper for å stå på krava, være tydelig på hva man mener. Når man kjenner det på kroppen at det er viktig, så må man ikke la det gå, uansett hvor mye senior eller «say» en annen person har.

– Men man må være flink nok til å artikulere hvorfor man er uenig, hva som driver det. Og hvis man er flink til å høre på hverandre, vil man komme styrket ut av det på andre siden.

Kjenner hverandre

Etter ni år med å sitte oppå hverandre og jobbe med produktuvikling, vet de to godt hvor de har hverandre.

– Så jeg vil si at vi hadde mer friksjon i begynnelsen enn vi har hatt de siste årene. Magnus vet hva jeg ønsker og jeg vet hva Magnus ønsker å oppnå. Så vi har i større og større grad trengt mindre tid til å diskutere og krangle.

I stedet bruker de tiden sammen til å sette retning og forventninger, og så opererer de innenfor dette.

Sjefen bestemmer

– Magnus har hatt siste ordet som daglig leder og overordnet ansvarlig for produkt, uten at jeg har følt at det har været en utfordring. Det har i større og større grad vært meg som har vært utøvende og styrer nedover i organisasjonen. Og sitter tettere på utviklingen dag til dag.

– Magnus prøver å tenke noen skritt lenger frem, mens jeg sitter litt mer med pulsen på hvordan vi ligger an, går dette og der vi på vei i riktig retning.

– Da har vi klart å sparre oss frem til de riktige tingene.

Dette var bare en smakebit. Hør flere detaljer om samarbeidet mellom de to, hva som har vært krevende i arbeidet med den nye fargeversjonen av Remarkable, hva som har vært nøkkelen til den unike kulturen, prisingen av produktene, hvordan de håndterer god og dårlig kritikk, hva som kunne fått Mats Herding Solberg til å investere i andre oppstartsselskaper, og ikke minst hans beste råd til gründere som vil nå langt. I seneste episode av Shifters podcast.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.