De selvkjørende bussene til Kolumbus er blant dem som tester passasjertellesystemet til Saga Tenix.
De selvkjørende bussene til Kolumbus er blant dem som tester passasjertellesystemet til Saga Tenix.

Idekapital satser 15 millioner kroner på norsk IT for kollektivtransport

Norges største VC-fond tror megatrender er i ferd med å skape nye, internasjonale markeder for Bergen-selskapet Saga Tenix.

Publisert Sist oppdatert

Fjoråret ble særdeles godt for Saga Tenix, selskapet bak IT-plattformen som samler inn og analyserer data i kollektivtransporten. Ifølge det lønnsomme selskapet mer enn doblet de omsetningen fra 15 millioner kroner i 2019 til 35 millioner kroner i fjor.

Nå har den Bergen-baserte bedriften hentet 1,5 millioner euro, tilsvarende over 15 millioner kroner, fra Idekapital. Partene har ikke kommentert prisingen i avtalen. Ved forrige emisjon, i 2018, ble selskapet priset til omkring 80 millioner kroner.

– Da vi så utviklingen, lurte vi på hva vi skulle gjøre. Norge ligger langt fremme på området, og vi vet at det som skjer her når det gjelder elektrifisering og digitalisering av kollektivtrafikken, snart blir like aktuelt ute i Europa, sier daglig leder Robert Eriksen Jacobsen i Saga Tenix til Shifter, og bekrefter at pengene skal brukes på å ekspandere internasjonalt.

Han forteller at dialogen med Idekapital strekker seg tilbake til 2019. I samme periode har selskapet fått forespørsler om oppkjøp fra andre aktører.

– Men det har aldri helt passet, og vi har stor tro på å videreutvikle selskapet, og levere gode løsningen til eksisterende og nye kunder. Vi er på samme bølgelengde med Idekapital i vurderingen av markedet og ambisjonene, så vi er veldig fornøyd, sier Eriksen Jacobsen.

– Saga Tenix vokser fort, og har demonstrert en evne til å vinne anbud i et marked med hard konkurranse. De har allerede en imponerende kundebase og fornøyde kunder. Dette er viktige faktorer for oss når vi gjør investeringsbeslutninger, sier investeringssjef Frida Rustøen i Ideakapital i en pressemelding.

Hun peker på markedspotensialet som ligger i smartere håndtering av eksempelvis elektriske bussflåter, både i Europa og Nord-Amerika, drevet av megatrender som urbanisering, klimaforandringer og økende trafikkbelastning.

Powered by Labrador CMS