Investering

Intervest Miljø AS satser på bærekraftig teknologi

Første investor inn i bærekraftselskapet Compera i Stavanger. 

Gründerne Lene Koll og Pål Svanes i Compera.
Publisert

Intervest Miljø AS har kjøpt seg inn i Compera AS og eier nå 25 prosent.

Stavanger-selskapet Compera AS har utviklet en innovativ plattform som skal gjøre det enklere for bedrifter å rapportere på bærekraft, skriver Intervest Miljø AS i en pressemelding.

– Vi er overbevist om at vi har funnet en medeier og samarbeidspartner som deler våre verdier og visjoner for fremtiden, sier Lene Koll, daglig leder i Compera AS, i pressemeldingen.

Compera AS ble stiftet i 2022 av Koll og Pål Svanes. 

Selskapets programvare skal gjøre det enklere for små og mellomstore bedrifter å rapportere bærekraft, og sikre at større selskaper, banker og myndigheter får tilgang til korrekt og sammenlignbar data.

– I Intervest Miljø AS satser vi på bedrifter med en tydelig grønn profil som kan gjøre en forskjell, sier styreleder Sverre Torbjørn Hanssen i Intervest Miljø AS.

Hanssen mener Compera passer perfekt inn i selskapets strategi, og ser frem til å utvikle selskapet videre, både i Norge og internasjonalt.

– Kan dere si noe om størrelsen på emisjonen? 

– Vi ønsker ikke å avsløre størrelsen på emisjonen, men vi kan si at den gir oss et godt spillerom for videre utvikling og vekst, sier Koll til Shifter. 

Gründerne eier fremdeles 75 prosent av selskapet. 

Saken er skrevet med bruk av AI-verktøy og kvalitetssikret av Shifters redaksjon. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.