Investinor-sjef Terje Eidesmo har en stor portefølje å ta av når han det kommende året skal øke trykket på exits.
Investinor-sjef Terje Eidesmo har en stor portefølje å ta av når han det kommende året skal øke trykket på exits.

Investinor varsler flere exiter: Her er fire brennhete kandidater

– Det er nok for lite tilflyt av nye eiere i tech, sier Norslab-investor Alexander Woxen. Men nå er markedet i ferd med å modne, tror han.

Publisert

Nylig kunne det statlige investeringsselskapet Investinor fortelle at de har hatt sitt beste kvartal noen sinne. Den største vekstdriveren er børsen, men også de mindre tech-selskapene har vært robuste gjennom coronakrisen, fortalte administrerende direktør Terje Eidesmo.

Samme mann skrev nylig i Finansavisen at selskapet «kommer til å øke fokuset på exiter det neste året». Dette budskapet, «gode realiseringer», sto også sentralt i årsrapporten for i fjor. Hittil i år har selskapet imidlertid kun gjort ett nedsalg med avkastning, i børsnoterte Calliditas Therapeutics. Foruten det har AIA Science begjært seg konkurs, mens Exprosoft og Sorbwater ble solgt med negativt realisert resultat.

Overfor Shifter vil Eidesmo foreløpig ikke utdype exit-strategien, og skriver i en sms: «Grunnen til uttalelsen er at vi har flere selskaper som nå er i en fase som gjør at det ikke er riktig at vi skal fortsette å eie de.»

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her