Fond

Japanske MOL PLUS investerer i Katapult Oceans nye fond

Fondets fokus er å gjøre havindustrien mer bærekraftig.

Jonas Skattum Svegaarden er administrerende direktør i Katapult Ocean.
Publisert

Det japanske investeringsselskapet MOL PLUS investerer i Katapult Oceans nye fond, «Katapult Ocean Deep Blue Fund 1», melder selskapene i en pressemelding.

Fondet skal investere i oppstartsbedrifter som jobber med løsninger for en mer bærekraftig havindustri. Fondet vil fokusere på bedrifter i tidlig fase, fra idéstadiet til og med investeringsrunde B.

Katapult Ocean, som har hovedkontor i Oslo, har allerede investert i nesten 70 selskaper. Selskapet har et globalt fokus, med hovedvekt på høyteknologiske bedrifter i Europa og Nord-Amerika.

– Katapult Ocean er svært glade for å utdype samarbeidet med MOL PLUS – det er et sterkt samsvar mellom våre organisasjoners mål og visjoner, og et aktivt samarbeid mellom industri og entreprenørskap er en viktig bro for å muliggjøre den industrielle omstillingen som trengs i den blå økonomien og mer bredt, sier Jonas Skattum Svegaarden, administrerende direktør i Katapult Ocean.

MOL PLUS vil bruke sin kompetanse fra skipsfartsindustrien til å støtte oppstartsbedrifter som jobber med løsninger innenfor den blå økonomien. Selskapet vil også fokusere på såkalte «impact investments», det vil si investeringer som har et positivt sosialt og miljømessig avtrykk.

Har investert sammen i bølgeenergiselskap

– MOL PLUS og vi har co-investert i et bølgeenergiselskap, MOcean for ett år siden, og de vist stor interesse for vår investeringsstrategi og fokus på impact investeringer, sier Sveegarden. 

– Vi er nå i ferd med å lukke vårt Ocean Impact fond som investerer i ocean impact Seed til Series B. Investeringsuniverset er globalt med 50 prosent fokusert på Norge og Europa. De siste årene har vi gjort investeringer i alt fra New Zealand, Australia til USA og Mexico. Fondet er anerkjent som Top Innovative Fund av World Economic Forum, og vi er verdens mest aktive ocean fond, sier Sveegarden. 

Saken er skrevet med bruk av kunstig intelligens og kvalitetssjekket av Shifters redaksjon. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.