Trening
«Jernmennene» Kristian Blummenfelt og Gustav Iden skal spre norsk suksessoppskrift
Metoden har gjort Norge til en stormakt i ekstreme utholdenhetsøvelser, når blir den en app og analyseplattform i Entalpi.
Treningsmetodologien «The Norwegian method» har gitt de norske triatletene Kristian Blummenfelt og Gustav Idens banebrytende resultater, med både olympisk gull, verdensmestertitler og verdensrekorder i triatlon og Iron man.
Entalpi vil nå spre denne metoden gjennom en app og en analyseplattform. Målet er å fundamentalt endre måten toppatleter trener på.
– Vi skal bruke ny teknologi og dataanalyse til å pushe menneskelige grenser for hva som er mulig å oppnå innen utholdenhetssport og jakte verdensrekorder. Ambisjonen er å ta en ledende posisjon innen sportsteknologi globalt, sier serieentreprenør, medgründer og CEO i Entalpi, Roger Holthe Olsen.
Kunst alle rekorder
Ifølge selskapet metoden og teknologien knust alle rekorder. Mens norske toppidrettsutøvere primært hevdet seg innen vinteridrett, er det nytt at de setter rekorder også innen sommeridrett, der konkurransen er global.
Sammen med utholdenhetstrener Olav Aleksander Bu, har to av verdens beste triatleter Kristian Blummenfelt og Gustav Iden gjort storeslem og slått nær alle mulige rekorder de siste 18 månedene.
Sammen har de tatt verdensrekorden på Iron man, olympisk gull i triatlon og for første gang i historien fullført et Iron man på godt under 7 timer,
– Vi ser frem til å digitalisere «The Norwegian method» og gi toppidrettsutøvere verden over innen triatlon, løping, svømming og sykling tilgang på vår unike treningsmetodologi, sier medgründer av og Head of research and R&D i Entalpi og Head of Performance i Norges Triatlonforbund, Olav Aleksander Bu.
Ny teknologi og datanalyse vil endre toppidrett for alltid
– Det foregår en stille revolusjon innen toppidrett som mange fortsatt ikke har fått med seg. Ny teknologi, helt nye algoritmer og helt nye muligheter innen dataanalyse er i ferd med å endre spillereglene for toppidrett for alltid. Vi er i ferd med å gå fra en analog verden der magefølelse og «sånn-har-vi-alltid-gjort-det» byttes ut med tung forskning, ny teknologi og analysesoftware som gir nærmest ubegrensede muligheter til å optimalisere alle forhold for en toppidrettsutøver. Gjennom å måle og analysere forhold som søvn, hydrering, kaloriinntak, laktat, puls, glukose, watt, treningsmengde- og intensitet og hvile med mer, kan man justere og optimalisere på helt nye måter som igjen gir utøverne helt nye konkurransefortrinn. Vi har bare sett starten på denne digitale revolusjonen der Norge altså er verdensledende, forklarerer medgründer og daglig leder Holthe Olsen.
Teamet har bakgrunn fra både startups og trening
I tillegg til Holthe Olsen (som var medgründer og daglig leder i nettbutikken Dyrekassen.no, som ble markedsleder og etter hvert ble solgt til Felleskjøpet), Olav Aleksander Bu, Kristian Blummenfelt og Gustav Iden, har man fått med som styremedlemmer og investorer Erlend Drevdal Hausken og Njål Hansen fra de internasjonale suksess-selskapene Voisey (som nylig ble solgt til Snapchat) og Beat Technologies.
Også serieentreprenørene Pål Wagtskjold Myran fra Voisey og Carl-Erik Michalsen Moberg fra TicketCo har investert i selskapet og går inn i selskapets advisory board.
Inn i styret og advisory board går en rekke professorer og eksperter fra toppidrett, helse og næringsliv
Blant disse er tidligere olympisk svømmer og internasjonal topptrener Ørjan Madsen, Morten Kristoffersen som har doktorgrad i sportsvitenskap, Øyvind Sandbakk som blant annet leder Senter for Toppidrettsforskning ved NTNU, Hans Kristian Skjold som er partner i Inventura, Anette Susanne Bøe Wolff som er professor innen helse og molekylærbiologi samt professor Hege Havstad Clemm som lenge har jobbet tett med det norske triatlonteamet og Norges beste triatleter. Tidligere seniorpartner og CFO i PwC Norge, Geir Inge Lunde, er videre styreleder og medgründer i Entalpi.
Selskapet har også blitt en del av StartupLab sin inkubator i Bergen.
Første emisjon er allerede lukket
For å sikre selskapets globale ambisjoner ble det i juni 2022 hentet finansiering til selskapet i en kombinasjon av en emisjon på totalt 4,4 millioner kroner og en innovasjonskontrakt med Innovasjon Norge på cirka 3,6 millioner kroner.
– Vi er svært fornøyde med å sikre første runde med finansiering av selskapet, og emisjonen ble fulltegnet på bare noen få uker. Vi er videre svært takknemlige for at Innovasjon Norge er med på laget og vi vil berømme dem for å støtte Entalpi i den viktige første fasen. Strategien med å utelukkende hente kompetent kapital har vært meget vellykket, der man i tillegg til allerede nevnte investeringer fra medlemmer av styret og advisory board har fått med investeringsselskapet Peak Ventures med Thomas Berge i spissen, sier styreleder i Entalpi, Geir Inge Lunde.
Globale ambisjoner
– Det er ingen hemmelighet at vi har globale ambisjoner med Entalpi og at vi skal kjøre så hardt og smart vi kan for å ta en ledende posisjon innenfor internasjonal sportsteknologi. «The Norwegian Method» har vært optimalisert og finjustert i flere år allerede, og jobben ligger nå i å ta metoden ut i en mobilapp og en unik treningsalgoritme som kan brukes internasjonalt. Vi er i full gang med utviklingsarbeidet og har en foreløpig timeline med lansering av første versjon i markedet før sommeren 2023. Imidlertid kan idrettsutøvere allerede nå registrere seg på nettsiden vår for å være først i køen for å teste produktet når vi går inn i betatesting. Vi er allerede i gang med å hente ytterligere kapital høsten 2022. Som kjent må store ambisjoner kombineres med et best mulig team og tilstrekkelig finansiering. Så langt er vi svært fornøyd med utviklingen og skal kjøre hardt fremover for å realisere selskapets ambisjoner, sier CEO Roger Holthe Olsen.