BETALING

Klarna selger checkout-løsning for 3,4 milliarder

Ryktene har surret i løpet av våren, og nå er det bekreftet at Klarna Checkout selges til et konsortium av svenske investorer. 

Klarna-sjef Sebastian Siemiatkowski selger det som en gang var en av hjørnesteinene i den svenske fintech-gigantens virksomhet.
Publisert Sist oppdatert

Klarna Checkout (KCO) ble lansert allerede i 2012 og var på mange måter det produktet som for alvor gjorde Klarna til et fintech-selskap. Det bidro til forbedret konverteringsgrad (at flere kunder faktisk fullførte kjøp) hos butikkene som begynte å bruke løsningen, og gjorde Klarna til et lønnsomt selskap frem til selskapet bestemte seg for å satse på «kjøp nå, betal senere» i USA. 

På hjemmebane er Klarna Checkout fortsatt en tung aktør med over 40 prosent markedsandel i Sverige og over 20 prosent i Norden.  

Selger til konsortium

Men nå er det slutt. Mandag melder selskapet at KCO selges til et investeringskonsortium ledet av entreprenøren Kamjar Hajabdolahi, administrerende direktør og partner i BLQ Invest. 

I konsortiet inngår også Ashkan Pouya, gründer av Systematic Growth og Martin Randel, medgründer av energidrikkselskapet Vitamin Well og styreleder i Budbee.

Ifølge den svenske nettavisen Breakit er kjøpesummen 3,4 milliarder kroner, og skal finansieres med et obligasjonslån.

– Klarna Checkout betyr veldig mye for meg og har hatt en enorm betydning for Klarnas reise, sier Sebastian Siemiatkowski i en pressemelding og fortsetter:

– Jeg er så glad over at vi nå har funnet et nytt hjem med eiere som er nøye håndplukket for å fortsette å skape verdi for våre partnere. 

Tar over 1. oktober

Klarna Checkout blir tatt over av de nye eierne 1. oktober. Ifølge Breakit blir de to team som jobbet med KCO med videre. Det skal handle om 12–20 personer totalt. Det skal også finnes en avtale som garanterer at Klarnas betalingsmetoder vil være standard i checkout-løsningen minst fem år frem i tid.  

– Vår ambisjon er å bygge videre på den solide plattform som Klarna har etablert og ta KCO til neste nivå. Vi ser frem til å engasjere oss med våre handelspartnere og presentere våre planer for KCOs fortsatte utvikling, sier Kamjar Hajabdolahi i pressemeldingen.

Oppkjøpet kommer etter en prosess som har pågått i mer enn et år der Deutsche Bank har vært finansiell rådgiver.

 Denne saken ble først publisert på Bankshift.no