DNB kan bli nektet å kjøpe Sbanken varsler Konkurransetilsynet torsdag.
DNB kan bli nektet å kjøpe Sbanken varsler Konkurransetilsynet torsdag.

Konkurransetilsynet vurderer å stanse DNBs kjøp av Sbanken

Konkurransetilsynet mener DNBs oppkjøp av Sbanken kan svekke konkurransen i fondsmarkedet og vurderer å stanse overtakelsen.

Publisert

Det opplyser Konkurransetilsynet i en pressemelding torsdag morgen.

Tilsynet har vurdert oppkjøpet siden april i år. Den 24. juni ble de to selskapene varslet om at det kunne bli aktuelt å stanse oppkjøpet.

– Konkurransetilsynet er fremdeles bekymret for at DNBs kjøp av Sbanken vil kunne føre til svekket konkurranse og dårligere betingelser for bankkunder som ønsker å spare i fond, begrunner avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet.

Nese sier at DNB allerede er den største tilbyderen i det voksende fondsmarkedet og tilsynet frykter at bankens posisjon med oppkjøpet vil bli ytterligere forsterket.

I en børsmelding skriver DNB at den opplever at det er sterk konkurranse i markedet fra en rekke etablerte aktører og nye utfordrere.

– Tilbyder (DNB) vil nå bruke tid på å sette seg inn i varselet og Konkurransetilsynets foreløpige vurderinger av hvordan oppkjøpet kan påvirke konkurransen, skriver banken til sine aksjonærer og understreker at varselet om å stoppe oppkjøpet er tilsynets foreløpige vurderinger og ikke et endelig vedtak.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS