Mikromobilitet

Lanserer reklame-finansierte sykkel-parkeringshus

Oppstartsselskapet Bikeloop og Clear Channel inngår samarbeid om trygg sykkelparkering. 

Åpner ny parkeringsløsning: Hedda Heyerdahl i Bikeloop og Nils Li i Clear Channel.
Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet omtaler det som «verdens første reklamefinansierte sykkeparkeringshus». 

Det første parkeringhuset for sykler er nå på plass ved inngangen til Tjuvholmen i Oslo. 

Med stadig dyrere sykler er behovet for trygg parkering større enn noen gang, melder Bikeloop og Clear Channel i en pressemelding. 

Bikeloop ble gründet av Hedda Heyerdahl i 2021 og tilbyr en trygg og smart sykkeparkering med tilhørende tjenester. Shifter skrev nylig at selskapet utvider til flere land og «skal sette sykkeltyvene ut av business». 

Sykkeltyverier kostet syklister og forsikringsselskaper over 166 millioner kroner i 2023, og denne kostnaden øker med minimum 10 prosent årlig.

Bikeloop og Clear Channel adresserer dette ved å tilby lukkede og sikre små parkeringshus som beskytter syklene både fra tyveri og norske værforhold.

Vil fremme bærekraftige byer 

Heyerdahl fremhever viktigheten av trygg sykkelparkering for å fremme grønn mobilitet og bærekraftige byer. Hun beskriver hvordan Bikeloops løsning både ivaretar sikkerheten til sykler og støtter nasjonale miljømål:

– Sykler er i ferd med å erstatte biler i mange norske husholdninger, og vår løsning sikrer trygg parkering for alle. Ved å kombinere bærekraftig infrastruktur med inkluderende design, og gode brukervennlige løsninger fremmer vi sykling som et attraktivt alternativ til bil og bidrar samtidig til å nå nasjonale miljømål. Dette er fremtidens løsning for sykkelparkering, sier Heyerdahl.

– Vi kan nå tilby trygg sykkelparkering som gjør det mulig for norske byer å tilrettelegge for økt sykling uten å belaste egne budsjetter. Sykkelparkeringshusene beskytter både mot tyveri og vær, og er en viktig del av fremtidens urbane mobilitet, sier Nils Li, Business Development & Operation Director i Clear Channel.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.