karriere

Legger Draum på is: – En del av gamet

Kjent gründerduo hopper av egen AI-startup, og Svein Willassen er klar for å redusere risikonivået - litt. 

Seriegründer Svein Willassen forteller i dette intervjuet om veien videre etter Draum.
Publisert Sist oppdatert

Gründerduoen Svein Willassen og Dag Inge Aas bak Confrere og Whereby, etablerte i fjor Draum, og selskapet fikk på tampen av fjoråret et AI-basert rollespill inn i Osloskolen. 

Nå legges imidlertid hele Draum på is, forteller Willassen til Shifter. 

– Vi fikk vårt siste produkt inn i skolen, men det var likevel ikke en enorm jubel over det. Så vi kommer til å holde Draum operativt, men ønsker ikke å videreutvikle det, sier han. 

Det var ifølge seriegründeren lite som tydet på at dette ville bli en bærekraftig forretning, og tross interessen, var veien frem til noe som kunne fly av seg selv, ganske lang. 

– Noen oppturer, og mange nedturer

Willassen forteller videre om en gradvis prosess gjennom høsten i fjor - og en endelig beslutning om å legge inn årene, i desember. 

– Det er sånn det er med startups. Jeg har vært med i dette gamet så lenge nå, og det har blitt noen oppturer, og mange nedturer, så dette tar jeg ikke så tungt. 

På spørsmål om det likevel er noe de kunne ha gjort annerledes med Draum, svarer Willassen ja og helt sikkert, men sier: 

– Det er et bilde med ganske mange ulike årsaker til at det endte her, men hovedgrunnen er at ingen av oss fikk det veldig store engasjementet over det vi holdt på med, og da ble det vanskelig å motivere seg for videre utvikling. 

– Det er ikke sånn at Dag Inge hoppet av, og at jeg er sur. Ikke i det hele tatt. Dette ble vi enige om sammen, sier han. 

Aas har allerede landet ny jobb som AI-sjef i Tana. Willassen jakter nå nye muligheter. 

– Jeg har vært i flere dialoger, men det er ennå ikke for sent hvis noen tenker at de har bruk for meg. Jeg åpen for å diskutere det, sier han. 

– Klar for å redusere risikonivået

Et nytt og eget startup-prosjekt, styrer han imidlertid unna akkurat nå. 

– Helt siden 2010 har den ene muligheten ført til den andre. Nå har jeg anledning til virkelig å tenke over hva jeg ønsker å gjøre med livet mitt. Jeg jobber gjerne med en startup, men ikke min egen akkurat nå. 

– Hvorfor ikke?

– Jeg har tatt høy risiko i mange år. Nå er jeg klar for å redusere risikonivået - litt. 

– Hva har du ofret?

– Kanskje mest min egen sjelefred. Når man tar høy risiko tenker man på det døgnet rundt. Jeg kommer nok dit igjen en gang, men ikke akkurat nå. 

– Hva koster det deg å dele nedturene?

– Jeg vet at man kommer seg videre uansett, og det kan være bra å gjøre seg ferdig, slippe å måtte forklare det om og om igjen. Dessuten er det fint at erfaringene kan komme andre i miljøet til gode. Jeg har selv lært mye av andres feil, og det er bra at folk ikke bare deler ting når det går bra, men også det som ikke helt gikk som du ønsket. 

– Hva er det viktigste du har lært av dette prosjektet?

– Masse om kunstig intelligens. Du kan si det har vært et intensivt kræsjkurs i kunstig intelligens, og det får jeg nok bruk for i min neste jobb.