Arctic protein
Leverte master og vant tre priser på en uke: – To slitne gutter
Forrige uke stakk det nord-norske selskapet Arctic Protein av med tre priser på tilsammen 300.000 kroner.
– Det var to slitne gutter som kom ned til Trondheim for å konkurrere under Student Investor Day forrige uke, forteller Eirik Kristoffer Myking, daglig leder og gründer av Arctic Protein.
Forrige uke stakk selskapet, som skal drive med insektoppdrett til oppdrettsnæringen, nemlig av med tre priser på til sammen 300.000 kroner.
Først på mottok de prisen for «Nord-Norges mest lovende oppstartsbedrift» under avslutningen av Arctic Accelerator i Tromsø på onsdag.
– Dagen etter slang vi oss rundt og var i Trondheim for Student Investor Day dagen etter.
Der vant de altså prisen for «Beste forretningsidé» og «Bærekraftsprisen». De fikk i tillegg skryt av engleinvestor Trond Riiber Knudsen for å skille seg ut blant de ni som pitchet foran 30 investorene.
Samme dag leverte både Myking og gründerkollega Torjus Ødegård i tillegg hver sin master i entreprenørskap.
To år på rad
Å vinne prisen for beste nord-norske selskap var ekstra stas med tanke på at de snart skal flytte hele teamet til Balsfjord der de skal bygge fabrikk.
– Så vi skal bygge industri i Nord-Norge, og det er veldig kult at man har begynt å satse mer på startups der, sier Myking.
Prisen for beste forretningidé ved NTNU ble i tillegg også en god bekreftelse. Det var nemlig andre gangen de stakk av med «Bærekraftsprisen».
– I år ville vi veldig gjerne ha den andre prisen også, sier Arctic Protein-gründeren.
Han og Ødegård stiftet selskapet i fjor vår, og i følge han har de kommet mye lengre enn de hadde trodd på forhånd.
– Vi satte oss et mål i januar da vi startet i akseleratorprogrammet, og anslo at det var verdens mest urealistiske, men så klarte vi det likevel på tre måneder. Det var veldig kult, sier Myking.
Planen er å bruke pengene til videre utvikling av selskapet. Byggingen av fabrikken i Balsfjord er allerede i gang, mens de i tillegg nå er i ferd med å lande en stor kunde i Tyskland.
– Så vi har forhåndssolgt alt vi klarer å produsere frem til 2026, sier Myking.