Gjennom ukentlige episoder hjelper Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange nordmenn som har kommet i økonomisk uføre. Nå har de startet selskapet som de selv har ønsket seg
Gjennom ukentlige episoder hjelper Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange nordmenn som har kommet i økonomisk uføre. Nå har de startet selskapet som de selv har ønsket seg

Luksusfellen-programledere blir gründere

Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange hjelper nordmenn med privatøkonomi på TV. Nå ønsker de å hjelpe flere som gründere av nytt selskap.

Publisert Sist oppdatert

– Inkassobransjen har tatt store teknologiske skritt de siste årene. Men privatpersoner bruker fortsatt like lang tid på å få oversikt over egne inkassosaker som da vi startet Luksusfellen for 13 år siden, sier Hallgeir Kvadsheim.

Han er en av Norges mest profilerte personer innen personlig økonomi. Sammen med Lene Drange, er han programleder i Luksusfellen på TV3. Der har de i en årrekke bistått nordmenn som har gått utenfor stupet med en forbruk ute av kontroll.

Gjeld og inkasso er stikkord som ofte går igjen i episodene. Nå har de to økonomene gått sammen og startet selskapet Inkassoregisteret.com — et nettsted og en app hvor du gratis kan sjekke om du som privatperson har noen inkassosaker.

–Vi startet fordi vi selv har savnet en slik oversikt i alle de årene vi har hjulpet folk i Luksusfellen. Det tar altfor lang tid å få denne oversikten, og data hentes inn med for lavt søkelys på personvernet, sier Lene Drange.

Hun skal kombinere rollen som daglig leder i selskapet med jobben som programleder i Luksusfellen.

Vil hjelpe brukerne til å bli inkassofrie

Med på laget er også Knowledgebase via Tomas Are Haavet, Rune Brunborg og Aktia Ventures. Selskapet har fått 700.000 i støtte av Innovasjon Norge.

Målet med Inkassoregisteret.com er at brukeren skal kunne søke samtidig i landets 100 ulike inkassoselskaper. Her skal de få mulighet til å bli inkassofri, gjennom betalingsløsninger og maler for nedbetalingsavtaler.

Produktet er gir full oversikt over brukerens inkassosaker. Men neste steg er å bygge det ut til et støtteverktøy for profesjonelle bruker som bistår privatpersoner som vil forbedre privatøkonomien.

– Alle privatpersoner i landet, uansett om har 1, 10 eller 100 saker, kan bruke Inkassoregisteret gratis. Vi skal ta betalt av profesjonelle brukere som bistår privatpersoner, for eksempel finansrådgivere, NAV-rådgivere, Namsfogden med mer, sier Drange.

– En krevende prosess

– Bare NAV bruker tusenvis av timer hvert år på prosessen med å hente inn alle inkassosaker. Vi ønsker å forkorte tiden på hver enkel sak fra tre uker til tre sekunder, sier Drange.

– Vi vil også avhjelpe inkassoselskapene selv som må betjene kunder via epost og telefon. Det er liten tvil om at dette i seg selv har en verdi. Men i tillegg vil vi utvikle Inkassoregisteret som et støtte- og beslutningsverktøy for alle som jobber med gjelds- og inkassosaker på vegne av andre, sier Kvadsheim.

En slik løsning erfarer de to er høyst etterspurt og vil hjelpe mange å enklere løse sine økonomiske problemer. I dag er det ingen systemer som gir akkurat denne oversikten, og en må selv «jakte» egne saker hos landets 100 inkassoselskaper, ifølge Drange.

– Det er mulig å åpne gammel post fysisk (et inkassoselskap sender i snitt 10 brev per sak), sjekke på inkassoselskapenes side, eller ved å ringe til dem. Dette er en krevende prosess, sier Kvadsheim.

Powered by Labrador CMS