Oppkjøp

Luxembourg-selskap kjøper opp Sharebox fra Arendal

Fleetback og Sharebox går sammen om løsninger for bilbransjen, melder selskapene. 

Arne Eivind Andersen er gründer i Sharebox.
Publisert Sist oppdatert

Det luxemburgske teknologiselskapet Fleetback har kjøpt det norske selskapet Sharebox, melder selskapene i en pressemelding.

Sharebox, som er basert i Arendal, er kjent for sine innovative selvbetjeningsløsninger for blant annet bilnøkkelhåndtering.

Shifter skrev nylig at selskapet økte omsetningen med 50 millioner kroner i 2023. Selskapet startet utviklingen av digitale nøkkelbokser for deling av nøkler i 2016. 

– Oppkjøpet av Sharebox åpner døren for fremtidige synergier og samarbeidende innovasjoner som vil komme både våre kunder og interessenter til gode, over hele Europa, sier Fabian Motte, administrerende direktør i Fleetback, i pressemeldingen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Fleetback, etablert i 2018, spesialiserer seg på digitale løsninger for bilbransjen.

Ifølge selskapet selv bistår de kundene sine med å digitalisere forhandlere og prosesser gjennom hele kundereisen. De tilbyr blant annet tjenester innen salg, ettersalg, selvbetjening, revisjon og parkering.

Fleetbacks mål er å automatisere mest mulig for å gjøre hverdagen enklere for bilforhandlere. 

Sammenslåingen skal skape en ny holdingsgruppe, men både Fleetback og Sharebox vil fortsette å operere som separate merkevarer.

– Dette partnerskapet vil utvide rekkevidden vår og forbedre våre tilbud, og gi uovertruffen service og bekvemmelighet til både bilforhandlere og deres kunder, sier Arne Eivind Andersen, administrerende direktør i Sharebox.

Avtalen ble gjennomført av Aglaia, et holdingselskap eid av Fleetbacks hovedaksjonær. Detaljene rundt avtalen er ikke offentliggjort.

Saken er skrevet med kunstig intelligens og kvalitetsikret av Shifters redaksjon.