HELSETEKNOLOGI

Madrass-startup henter 16 millioner kroner

Inn på eiersiden til Tidewave kommer shipping-familien Hermansen gjennom investeringsselskapet, DSD.

Bjørn Lorentzen og Martin Økland i Tidewave R&D
Bjørn Lorentzen og Martin Økland i Tidewave R&D
Publisert

– Vi er svært tilfredse med å få det familieeide investeringsselskapet DSD inn på eiersiden. Høsten 2021 igangsatte vi en prosess for å finne en medeier som deler våre verdier og ambisjoner. Tidewave trengte å få inn en investor som kunne tilføre selskapet mer enn bare kapital. Ønsket var en aktiv investor med et langsiktig fokus som delte vår ambisjon om å vokse og utvikle selskapet, forteller daglig leder Bjørn Lorentzen i Tidewave R&D.

– At vi fant alt dette i en lokal investor er vi veldig fornøyd med. Det passer godt sammen med vår målsetning om å ha en solid lokal forankring kombinert med internasjonale ambisjoner, fortsetter Lorentzen.

DSD er eneste investor i denne emisjonene, og skyter inn 16 millioner kroner.

Tidewave R&D er et Stavanger-basert oppstartsselskap fra 2017 som produserer en vendemadrass til helsesektoren. Vendemadrassen snur automatisk pasienter mens de sover, og løser flere oppgaver knyttet til trykksår for pasienter som er sengeliggende.

– Dette er en stor milepæl for oss i DSD, og vi er svært takknemlige for å komme inn som deleier i Tidewave, som er vår første investering innenfor helse. Tidewave sin beviste forretningsidé, organisasjon og bærekraftige produkter treffer godt på våre investeringskriterier, sier investeringsdirektør Kjartan Melberg i DSD.

Powered by Labrador CMS